Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

The Blues kunnen Nederland met een vernieuwde verdediging tegemoet treden

The Blues kunnen Nederland met een vernieuwde verdediging tegemoet treden

Saliba loopt een blessure op aan zijn teen, een knie aan Kounde en de dij van Upamecano en Disasi, drie verdedigers die dinsdag voor de wedstrijden in Amsterdam en daarna in Lille springen tegen Schotland in een vriendschappelijke wedstrijd. Na een blessure op clubniveau waren de spelers van Arsenal, Barcelona en Bayern München blij met drie spelers: Jean-Clair Todibo (Nice), Malu Gusteau en Castelo Lukeba, die aanvankelijk in het team werd geroepen als Malu Gusteau. Lukeba vervangt… Axel Disasi, die voor de avond in Clairefontaine werd verwacht en zijn rol moest missen.

“Dit zijn de dingen die niet kunnen worden gemeten, de risico’s, en zoals vaak het geval is als er zich problemen voordoen, bevinden ze zich in dezelfde sector”, zei Didier Deschamps maandag op een persconferentie voorafgaand aan de eerste oefensessie van de rally dit jaar. middag. “Het is niet ideaal, ik zou liever hebben dat iedereen beschikbaar is, met automatisering en standaarden, dat zou daar niet het geval zijn, maar het laat ook de mogelijkheid open om andere spelers te zien. Maar in een ideale wereld zou ik uiteraard liever hebben dat iedereen beschikbaar zijn, inclusief degenen die er vroeger waren.

Concurrentie op rechts

Afgezien van Theo Hernandez, de permanente aanwezigheid van de Blues dit jaar, is de rest van de verdediging in beweging. Voor het centrale scharnier geeft Deschamps de voorkeur aan het Upamecano-Konaté-paar, wanneer beide beschikbaar zijn. Zo trok Konate zich in september terug tegen Ierland en Duitsland. Aan de rechterkant hebben noch Benjamin Pavard, noch Jules Kounde (drie vaste starters dit jaar) de overhand. Beiden spelen ook een centrale rol voor hun clubs.

READ  Voet OM - Versterking van Real Madrid, OM zal hard toeslaan

In Nederland kon Lucas Hernandez vrijdag aansluiten bij Ibrahim Konate in het centrum. Aan de rechterkant zou Benjamin Pavard kunnen starten, tenzij Deschamps de voorkeur geeft aan Jonathan Klaus uit Marseille of Malo Gusteau uit Chelsea, met een meer aanvallend profiel. “Ondanks alles heb ik in deze lijst drie opties in elke verdedigende positie”, stelde de coach gerust, die geen enkel idee wilde geven van zijn basisopstelling.

Na vijf overwinningen in vijf wedstrijden, elf gescoorde doelpunten en geen tegendoelpunten, kunnen de Blues (eerste in groep B met 15 punten) hun ticket voor de competitie valideren, die van 14 juni tot 14 juli 2024 in Duitsland wordt gehouden, mocht dat gebeuren. gebeuren.. Overwinning op het oranje team (seconden, 9 punten, maar één wedstrijd uitgesteld).

Mbappé zakte ineen

Het Franse nationale team speelt dan in Lille een vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland. Misschien is het de kans om Jean-Clair Todibo een tweede kans te geven. Niçois was schuldig aan het scoren tegen Duitsland in zijn eerste selectie. Fout als leerervaring? “Dat zullen we zeggen”, zei Deschamps glimlachend. Het was zijn eerste keuze, hij heeft een fout gemaakt en op internationaal niveau is er geen manoeuvreerruimte, maar hij heeft alle potentie om op een hoog niveau te staan. Hij reageerde daarna zo goed, waardoor ik opnieuw contact met hem opnam. »

Wie zal aan de andere kant van het veld starten, Olivier Giroud, Marcus Thuram of Randall Kolo-Mwani? De coach legde uit dat de hiërarchie “evolutionair” is en afhankelijk is van de tegenstander. Maar hij zei: “Olivier speelt zelden volledige wedstrijden” met Milan.

READ  Op welk kanaal kijken Slavia Praag - Arsenal en de andere kwartfinales