Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Thailand wil quarantaine verminderen om reizigers aan te trekken

Thailand wil quarantaine verminderen om reizigers aan te trekken

Thailand’s National Commission for Infectious Diseases zal buitenlandse reizigers kortere quarantaineperiodes aanbieden.

Als een plan om te heropenen Bangkok En 4 andere toeristische bestemmingen uitgesteld tot november, en de commissie wil de quarantaineperiode verkorten om de toeristenindustrie nieuw leven in te blazen en de economie nieuw leven in te blazen.

Ik snap het : Thailand stelt heropening van 5 provincies voor toerisme uit tot november

Quarantaine verdisconteerd volgens vaccinatiestatus

Als dit voorstel wordt goedgekeurd, hoeven sommige groepen buitenlandse bezoekers maar 7-10 dagen in quarantaine in plaats van 14 dagen.

Opas Karnkawenpong, directeur-generaal van het Department of Disease Control (DDC), zei dat de quarantaine per geval zal worden verminderd.

Dr. Obas sprak na een vergadering van de Gezondheidscommissie onder voorzitterschap van vicepremier en minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul.

De DDC streeft ernaar de quarantaineperiode te verkorten tot slechts zeven dagen voor bezoekers die volledig zijn gevaccineerd en getest door RT-PCR.

Als ze worden goedgekeurd, zei Dr. Opas, zullen ze bij aankomst worden getest en opnieuw op de zevende dag.

Hij wees erop dat de quarantaine 10 dagen zal duren voor bezoekers zonder vaccinatiebewijs.

Hij zei dat ze twee RT-PCR-tests zullen moeten ondergaan, de eerste bij aankomst en de tweede voor het einde van de quarantaineperiode, waarbij hij opmerkt dat bezoekers in deze categorie met het vliegtuig moeten komen.

Dr. Opas zei dat de huidige quarantaineperiode van 14 dagen zal worden gehandhaafd voor bezoekers die over de weg komen en zonder een vaccinatiecertificaat.

Hij zei dat ze bij aankomst en na 12-13 dagen quarantaine twee PT-PCR-tests zullen ondergaan.

READ  De eerste "veelbelovende" resultaten van het boodschapper-RNA-vaccin tegen aids

Dr. Opas zei dat deze maatregelen van toepassing zullen zijn op bezoekers uit alle landen.

Het verkorten van de quarantaineperiode voor bezoekers zal de situatie van Covid-19 niet verergeren, zoals het plan om te heropenen Phuket zandbak Hij legde uit dat bezoekers niet de oorzaak zijn van epidemieën, en merkt op dat lokale infecties dat wel zijn.

Leren leven met Covid-19

“De vermindering van quarantaineperiodes is een symbool van de wens om met Covid-19 te leven”, zei Dr. Opas.

“Dit zal niet alleen het toerisme en het bedrijfsleven helpen, maar ook degenen die hun studie voortzetten.”

“Het is moeilijk om het virus in korte tijd uit de samenleving te bannen”, voegde hij eraan toe.

“Het gaat over het aanpassen en leven met de ziekte en het verminderen van sterfte en gevallen van ernstige symptomen.”

De heer Anutin zei dat de commissie heeft besloten het Center for COVID-19 Situation Management (CCSA) voor te stellen de quarantaineperiode te verkorten, waarbij hij opmerkt dat deze moet worden verkort om de economie te stimuleren.

De politiek sera mise en œuvre dans bepaalde zones touristiques en les verantwoordelijken évalueront leur état de préparation en fonction de la couverture vaccinale, de la situation locale en matière de Covid-19 et du taux d’occupation, d’atô lits guest .

Hij voegde eraan toe dat deze gebieden volgende maand eerst Thaise toeristen zullen ontvangen om hun gereedheid te beoordelen voordat ze in november buitenlandse toeristen verwelkomen.

De commissie verwees ook naar een plan om kinderen van 12 jaar en ouder doses van het Pfizer-vaccin te geven om ze voor te bereiden op de start van het schooljaar.

READ  Een nieuwe soort wesp draagt ​​de naam van de Doctor Who-schurk

Hij gaf ook aan van plan te zijn vaccins aan het publiek te leveren van volgende maand tot december, wanneer naar verwachting ongeveer 125 miljoen doses van het vaccin beschikbaar zullen zijn.

In totaal zullen 52 miljoen Thais, of 90% van de bevolking, worden gevaccineerd, zei Anutin.

De Covid-19-situatie in het land is verbeterd, maar er zijn nog steeds veel nieuwe infecties en sterfgevallen, waardoor instanties moeten zoeken naar betere behandelingsopties voor patiënten.

Hij legde uit dat de meeste nieuwe infecties werden gecontroleerd in de hoofdstad Bangkok en de zuidelijke grensprovincies, en merkte op dat er nieuwe groepen in gevangenissen waren waar de geïnfecteerden daadwerkelijk geïsoleerd waren.


Bron : bangkok Post