Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

TF1 Group lanceert nieuwe digitale show, inclusief pay-per-view nieuwsuitzending

Geplaatst op donderdag 13 januari 2022 om 20:34

De TF1-groep, die verschillende kanalen omvat, waaronder TF1 en LCI, lanceert TF1 INFO, een nieuw digitaal aanbod dat met name een nieuwsbrief op maat zal aanbieden, afgestemd op de actualiteit van de gebruiker.

Als gevolg van de volledige herziening van het digitale ecosysteem van de groep, zal het vanaf 24 januari alle inhoud van zijn website, applicatie en sociale netwerken verzamelen voor een vereenvoudigd gebruik van informatie.

Gratis, deze donderdagaanbieding is meer gericht op nieuwe manieren om nieuws te consumeren, vooral om de jongere aan te trekken.

“We moeten ons aanpassen aan het nieuwe gebruik”, zegt Thierry Theiler, plaatsvervangend algemeen directeur van informatie voor TF1 Group. “Bijna zeven op de tien Fransen krijgen informatie via hun telefoon”, voegde hij eraan toe.

Het is uit deze reflectie dat het idee van het JT à la carte menu is geboren, dat op elk moment kan worden gemaakt.

“Het is een ongekende ervaring die overeenkomt met nieuwe toepassingen waarbij niet iedereen de tijd heeft om het nieuws volledig te bekijken”, legt Yanni Khazar, journalist verantwoordelijk voor innovatie in informatiebeheer van de TF1 Group, donderdag uit.

Deze gepersonaliseerde nieuwsuitzending zal werken via een algoritme dat de gebruiker een objectieve keuze zal geven van het soort informatie dat hij verkiest (sport, politiek…). Het zal dan een “afspeellijst met tien actuele onderwerpen” opstellen, gerangschikt in volgorde van prioriteit die zal komen uit de TF1- en LCI-releases.

“Het algoritme luistert naar de gebruiker. Het presenteert hem inhoud die hij leuk vindt, maar biedt hem ook nieuwe dingen. Als hij bijvoorbeeld niet + internationaal nieuws + controleert, maar op de hoogte wordt gehouden van de situatie in Afghanistan, zal het algoritme hem inhoud presenteren over het onderwerp”, beschrijft Yani Khazar.

READ  Autofabrikant Tesla sluit zich aan bij bedrijfsclub van $ 1 biljoen