Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Renault mikt nu op 100% elektrische verkoop in Europa tegen 2030

De groep verhoogde zijn doelstelling van elektriciteitsverkoop voor het Europese continent van 90% naar 100% in 2030.

Artikel door

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

Het merk Renault mikt niet langer op 90% maar 100% van de elektrische verkoop in Europa in 2030, zo maakte Luca de Meo, algemeen directeur van de Renault Group, op donderdag 13 januari bekend. Een jaar na de presentatie van zijn “Renaulution”-plan, voerde de directeur een evaluatie uit met journalisten in het Renault Technocentre in Guyancourt (Yvelines).

Het merk, het vlaggenschip van de groep, lanceert dit jaar een elektrische compact, de Mégane, en binnenkort een gemoderniseerde versie van zijn Renault 5 compacte sedan, beide geproduceerd in Noord-Frankrijk. “Dacia zal volgen en de elektrificatie ervan zal consistent zijn met de positionering die ons dwingt de prijzen niet te verhogen”Daaronder is de Luca de Meo-lijn.

De problemen met de levering van halfgeleiders zullen in 2022 aanhouden, maar “het ergste” Luca de Meo zei dat het in de eerste helft zal zijn. “Het is gericht op een paar leveranciers (…) we kunnen niet hopen dat het op korte termijn wordt opgelost.” De commandant bevestigde dat er vanwege het tekort geen vijfhonderdduizend auto’s zullen worden geproduceerd.

READ  Jean Castex ontving zijn tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin لقاح