Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

testen |  Fazua Rit 60: Middenrijk

testen | Fazua Rit 60: Middenrijk

Voordat we naar Ride 60 kijken, is het goed om te onthouden waar de Fazua vandaan kwam. Naast het baanbrekende aspect van integratie in het frame en lichtheid vanuit elk oogpunt (hij bevat een batterij van 4,6 kg, 250 Wh en 60 Nm), was zijn voorganger, de Ride 50, interessant met zijn modulaire ontwerp. In feite bestond het systeem uit drie delen en niet uit twee, zoals we gewend zijn: de motor was gescheiden van de “trapas” -eenheid, die verantwoordelijk was voor het overbrengen van het vermogen naar de cranks.

U kunt dus niet alleen de accu maar ook de motor verwijderen, om alleen het “trapas”-gedeelte op de fiets te houden en uw AE-mountainbike in een klassieke mountainbike te “veranderen”. Een geweldig concept echter dat helemaal niet werkte. Toegegeven, we kwamen meer dan 3 kg aan, maar de wrijving bleef hoger dan die van een niet-ondersteunde mountainbike omdat de versnellingen van het transmissiegedeelte er nog waren. In de Lapierre E-Zesty AM-test (lees de test | Lapierre Zesty & E-Zesty: natuurlijk of verbeterd, altijd een frisse cocktail!), schreven we “Het is leuk om die mogelijkheid te hebben ‘voor het geval dat’ (deelnemen aan een evenement dat geen clips accepteert, …) maar in de praktijk is het zeer waarschijnlijk dat ze heel, heel weinig zullen worden gebruikt door de eigenaars” En na 4 jaar kennen we niemand die deze functie gebruikt.

Aan de interfacekant had de Ride 50 twee levens. Tussen 2017 en 2020 kon het hulpgedrag duidelijk verbeterd worden: (zeer) verminderde autonomie, weinig stoten, zeer lineair. Fazua bracht vervolgens de “Black Pepper” -update uit, die het ondersteuningsbeheer volledig heeft herzien om het meer in overeenstemming te brengen met de verwachtingen van een mountainbiker. Het systeem bleef echter beperkt qua ontwerp en geconfronteerd met steeds dringender concurrentie, moest Fazua zijn aanbod updaten.

READ  Het mysterie van de manen van Mars is nog (of bijna) compleet.