Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bill Gates was zo verslaafd aan Minesweeper… dat hij uit het spel werd gezet

Bill Gates was zo verslaafd aan Minesweeper… dat hij uit het spel werd gezet

In een binnenkort te verschijnen boek legt journalist Kyle Orland de verslaving bloot van Bill Gates, het voormalige hoofd van Microsoft, in de jaren 90. Verrassing: het is de beroemde videogame Minesweeper.

Als het gaat om roem en obsessie, is het eerste dat in je opkomt niet noodzakelijkerwijs… een mijnenveger voor videogames. De beroemde Amerikaanse zakenman Bill Gates, voormalig hoofd van Microsoft, was echter pas echt verslaafd aan dit spel toen hij aan het roer stond van het multinationale IT-bedrijf.

Het iconische strategiespel, beschikbaar voor gebruikers van Windows, het besturingssysteem van Microsoft, werd vanaf de versie uit 1990 al snel een cultus. Het doel van dit puzzelspel: mijnen ontdekken die verborgen zijn in een raster dat een virtueel mijnenveld voorstelt, met als enige indicatie het aantal mijnen in de buurt.

Een spel dat snel verslavend wordt voor degenen die nog niet de rijkste man ter wereld zijn, zoals onthuld door Kyle Orland, Journalist van de Arstechnica-website, in een aankomend boek. “Het was verslavend”, zei Charles Fitzgerald, destijds productmanager.

Spelrecords breken

Bill Gates-doel? Versla spelrecords, zoals 10 seconden om een ​​beginnersniveau te voltooien. Maar zijn obsessie zou zodanig blijken te zijn dat de ingenieurs besloten de mijnenveger van de computer van hun bazen te verwijderen, die hij vervolgens zou terugzetten naar de computers van zijn collega’s.

De journalist geeft zelfs toe dat Bill Gates op een zaterdagavond productmanagers had gebeld om werknemers naar zijn kantoor te halen om zijn nieuwe recordbrekende Mijnenveger te zien.

READ  video. Hoe een kat die met een laser op haar bank speelt, bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van ruimteverkenning

Melinda Gates komt tussenbeide

Melinda French, toekomstige Melinda Gates en ondernemersvrouw, nam het heft in eigen handen: “Bill heeft veel belangrijke beslissingen die hij moet nemen, en die hij niet had moeten nemen. [son] Tijd!” zou ze zeggen.

Bruce Ryan, de productmanager, had toen het idee om een ​​onverslaanbaar record te creëren om Bill Gates te ontmoedigen. Hiervoor wendde de voormalige Microsoft-medewerker zich tot een computerprogramma, waarmee hij het record van zijn baas van 5 seconden verbeterde.

Racescore: het record staat op 1 seconde. “Sorry, uw record van vijf seconden is definitief uitgewist”, stuurde hij naar de CEO.