Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google Chrome 111 is er: hier zijn al zijn nieuwe functies

Google Chrome 111 is er: hier zijn al zijn nieuwe functies

Google Chrome is zojuist geüpdatet naar versie 111 op dinsdag 7 maart. Dupliceren Verbetert de bescherming van persoonlijke gegevens, verbetert de interface van nieuwe downloads en vergemakkelijkt het werk van ontwikkelaars.

Versie 111 van de nieuwe Chrome-browser is sinds dinsdag 7 maart 2023 verkrijgbaar bij Google. // Bron: Google

Precies een maand na de vorige update ging Google Chrome 111 live op dinsdag 7 maart. Net als de vorige keer verandert ’s werelds meest gebruikte webbrowser zijn recept echter niet Deze nieuwe versie Het brengt echter welkome verbeteringen en vereenvoudigt het gebruik van bepaalde functies.

Chrome 111 verbetert zijn nieuwe interface voor het beheren van downloads aanzienlijk, introduceert een nieuwe regel voor machtigingen die aan websites worden verleend, maakt de Picture-in-Picture-modus veelzijdiger en maakt webapp-animaties vloeiender.

Teller huidige downloads

Zoals bij elke update zijn het de grafische veranderingen die het meest opvallen. Dus laten we beginnen met deze verbetering, hoe klein ook. Hoewel het nog niet standaard is geactiveerd, blijft Google de nieuwe downloadinterface verbeteren die is getest sinds de release van Chrome 99 een jaar geleden.

Bron: Google via Androidpolitie

In plaats van een grote horizontale balk onderaan het scherm, worden lopende en voltooide downloads nu weergegeven in een klein bubbelvenster dat wordt weergegeven door op een nieuw aangepast pictogram te klikken, rechts van de titelbalk. Net als deze interface geeft deze interface de bestandsnaam, extensie, grootte en resterende downloadtijd weer. Allemaal in een raam dat minder ruimte in beslag neemt.

Deze nieuwe versie van Chrome behoudt dit ontwerp, maar voegt een badge toe die het aantal lopende downloads aangeeft op het adresbalkpictogram. Deze nieuwe interface kan worden geactiveerd via twee experimentele tag-opties (toegankelijk via chrome://flags/#download-bubble En chrome://flags #download-bubble-v2).

READ  Baldur's Gate 3-spelers willen deze race van Skyrim

Toestemmingen worden automatisch ingetrokken van ongebruikte sites

Naast verbeteringen voegt Chrome 111 ook een handige functie toe om de toegang tot uw persoonlijke gegevens beter te beschermen: het automatisch intrekken van toestemmingen die zijn verleend aan sites die u niet meer bezoekt.

Als meerdere webpagina’s uw toestemming vragen om een ​​video met geluid af te spelen, toegang te krijgen tot uw microfoon of uw locatie, of u gewoon meldingen te sturen, is het niet ongebruikelijk om later terug te gaan naar de instellingen van uw browser om deze te wijzigen. achtervoegsel.

De pagina Privacy en beveiliging van Chrome. // Bron: Google

Daarom verwijdert Chrome 111 automatisch de machtigingen die zijn verleend aan sites die u de afgelopen twee maanden niet hebt bezocht. Naar dit proces wordt verwezen in de sectie “Bewaking van de beveiliging“van de lijst”Privacy en veiligheidBrowser instellingen.

Andere beeld-in-beeld-inhoud dan video’s

Zoals vaak het geval is met Google-browserupdates, zijn sommige van de nieuwe functies voornamelijk gericht op ontwikkelaars. Dat is het geval met wijzigingen in de Picture-in-Picture-modus van Chrome, waardoor video over het algemeen kan worden afgespeeld in een zwevend venster dat los staat van de webpagina waarop het wordt bekeken.

Bron: Google

De nieuwe versie van Chrome biedt nu een nieuwe API waarmee ontwikkelaars elk webpagina-element in Picture-in-Picture-modus kunnen uitvoeren, zelfs als het geen video is. in beeld De speciale ontwikkelaarspagina van Chrome, zien we een afzonderlijke aftelling van de pagina waarop deze zou moeten worden weergegeven. Deze functie bestond al vóór Chrome 111, maar deze nieuwe API vereenvoudigt de implementatie ervan.

Vlottere webapplicaties

Nog een vereenvoudiging van een al bestaande optie: vlottere overgangen in webapplicaties. Nogmaals, Chrome 111 voegt een speciale API toe voor webontwikkelaars. zoals getoond Video van het ontwikkelingsteam van Googlekan het wijzigen van pagina’s in een webapplicatie die in een browser wordt weergegeven, als een fade worden gedaan.

READ  AI raadt wachtwoorden door toetsenbordgeluiden te analyseren
Bron: Google via Androidpolitie

Eén optie is al getest sinds Chrome 104, maar nogmaals, het zou eenvoudig in te stellen zijn voor ontwikkelaars in Chrome. Een verandering die ook de wens van Google onderstreept om zijn webapps intuïtiever en gebruiksvriendelijker te maken.

Enkele kleine veranderingen

Zoals altijd bevat de Chrome-browserupdate ook andere kleine verbeteringen, die volledig zijn opgenomen in de De speciale ontwikkelaarspagina van Chrome.

Deze versie 111 is beschikbaar op zowel Windows als Mac. Het wordt geïnstalleerd via automatische updates of door handmatig de softwareversie te controleren via “Over chroomvanuit de Google-browser.


Gebruikt u Google Nieuws (Nieuws in Frankrijk)? U kunt uw favoriete media volgen. Hij volgt Frandroid op Google Nieuws (En numeriek).