Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geobsedeerd door platen, speelde Bill Gates zo vaak Mijnenveger dat het spel hem afnam

Geobsedeerd door platen, speelde Bill Gates zo vaak Mijnenveger dat het spel hem afnam

De komst van Minesweeper op Windows in 1990 was een ware revolutie, ook voor het hoofd van Microsoft dat er geobsedeerd door was.

Lang voor de komst van smartphones was Reversi het enige spel dat Windows-bezitters hadden, een bordspel (ook wel Othello genoemd) waarbij het doel is om witte of zwarte pionnen te slaan. Maar in 1990 bracht de nieuwe versie van het besturingssysteem zijn aandeel in nieuwigheden in het Microsoft Entertainment Pack: nieuwe games zoals Tetris en vooral Minesweeper.

Mijnenveger was nieuw voor Windows in 1990 – Wikipedia

Deze iconische strategiegame wordt een mijlpaal voor de Amerikaanse groep. leuk vinden zegt de journalist op de website van Arstechnica Kyle Orland In een binnenkort te verschijnen boek was de eerste fan van Minesweeper president Bill Gates.

Registreer om te winnen

Als hij nog niet de rijkste man ter wereld was, wachtte hij op dit moment niet op een van de consoles (Super Nintendo werd in 1990 in Japan uitgebracht). Bill Gates is zelfs geobsedeerd geraakt door Mijnenveger. “Hij raakte verslaafd”, zegt Charles Fitzgerald, destijds productmanager.

Snel vermenigvuldigt Bill Gates games in een poging records te breken. 10 seconden voor beginnersniveau? Bijna een record, antwoordt Fitzgerald die begrijpt dat zijn baas er alles aan zal doen om hem te verslaan.

De verslaving is zo groot dat de ingenieurs besloten om Minesweeper van hun computer te verwijderen. Dus keerde de manager terug naar de machines van zijn collega’s. Een andere productmanager destijds, Bruce Ryan, herinnert zich een telefoontje van Bill Gates op zaterdagavond die getuigen naar kantoor wilde halen om een ​​nieuw Minesweeper-record te bewijzen.

READ  Naughty Dog laat Uncharted rust in vrede Nieuws

Programma om Bill Gates te verslaan

Het was dus Melinda French, Director of Marketing, die later Melinda Gates werd, die het heft in eigen handen nam.

“Bill heeft veel belangrijke beslissingen en hij had ze niet moeten nemen [son] tijd !”

De instructie is dus om de manager buiten de voortgang van het ontmijningsdossier te laten.

Bruce Ryan heeft een idee: haal een onverslaanbaar record van Bill Gates die het rookie-niveau in 5 seconden passeert. Gebruik hiervoor een klein programma dat verantwoordelijk is voor het vermenigvuldigen van delen een miljoen keer om precies te zijn.

Vier uur later was de wedstrijd binnen een seconde gewonnen. “Sorry, je record van vijf seconden is permanent overtroffen, want ik denk niet dat je een seconde kunt verslaan”, mailde hij de CEO.

Thomas Le Roy BFM-bedrijfsjournalist

De belangrijkste artikelen