Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tesla presenteert nieuwe auto’s zonder deze basisfuncties … die toch in de MG4 te vinden zijn

Tesla presenteert nieuwe auto’s zonder deze basisfuncties … die toch in de MG4 te vinden zijn

De eerste met instrumenten uitgeruste Tesla Model S en Model X 4 (HW4) zijn ver van de productielijnen en beginnen aan eigenaren te worden geleverd. Een klein probleem is echter dat deze voertuigen van meer dan $ 100.000 geen basisfuncties hebben.

Tesla’s Hardware 4 (HW4) is er nog niet over uitgepraat. Als de revolutie door extra camera’s geen realiteit is, aangezien auto’s die op dit moment worden geproduceerd er nog geen gebruik van hebben gemaakt, maken de radar en de nieuwe rijcomputer er deel van uit. Maar het lijkt Tesla spande opnieuw het paard achter de wagen, want het stukje software dat nodig is om het te laten werken, blijft achter.

Top van Tesla’s visie: geen autopilot of cruise control

Sinds afgelopen september en het afschaffen van de ultrasone sensoren, wachten Tesla-bezitters reikhalzend uit naar de terugkeer van de Park Assist. Of het nu gaat om de Model 3 of de Model Y die momenteel in productie is, er zijn vijf maanden verstreken zonder iets aan de softwarekant te veranderen: er is nog steeds opmerkelijke vooruitgang bij de klant, zoals we hebben waargenomen in de rijtest van de Model Y.

Tesla Autopilot vertrouwt niet langer uitsluitend op camera’s // Bron: Tesla

Vandaag, We leren van de levering van Tesla Model X Plaid in de VS Dat Tesla zou kunnen, is nog indrukwekkender. De auto, die ongeveer $ 110.000 kost, wordt geleverd met verschillende softwarefuncties die niet zijn geactiveerd (in tegenstelling tot de MG4 wordt hij verkocht voor ongeveer € 20.000, zelfs als deze softwarefuncties te wensen overlaten in het Chinese akkoord), zoals gespecificeerd door de eigenaar:

Op dit moment merk ik het meest dat iets niet werkt. Dit zijn de functies die ik tot nu toe heb opgemerkt en die ontbreken:

  • Automatische visualisatie
  • Cruise control, stuurautomaat, stuurautomaat navigatie
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan de FSD beta
  • parkeer sensoren
  • Automatisch parkeren
  • Verlaat de auto

Uiteraard zal dit alles ongetwijfeld geactiveerd worden zodra er een software-update beschikbaar komt, maar dat is uiteraard niet het geval Tesla is sterker dan het opgeven van ultrasone sensoren.

READ  Night Live Opening en Show Impressions: Gamescom 2022 Wedstrijdschema op Gamekult - Actu

Zonder cruisecontrol of stuurautomaatDeze Tesla Model X staat ver af van de zelfrijdende beloften van Elon Musk. Volgens de informatie die in de maand februari is verspreid, De deadline voor ontwikkelaars om de software voor de 4 apparaten te produceren was 1 maart.

Tesla Investor Day is voorbij en na een korte week lijkt het erop dat de software nog steeds niet klaar is. Misschien wil Tesla van de gelegenheid gebruik maken om wat stenen te consolideren voor de update, Wie kan eindelijk de Tesla Vision en de honderdduizenden Tesla’s die sinds afgelopen zomer zijn afgeleverd, het beroemde Park Assit laten vinden?


Onze collega’s van Numerama lanceren Watt Else, hun nieuwsbrief over toekomstige mobiliteit. Registreer hier Zorg dat je het eerste nummer ontvangt!