Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Test de Soundcore Liberty Air 2 Pro echte draadloze hoofdtelefoon: compleet maar niet perfect

De Liberty Air 2 Pro is een semi-in-ear koptelefoon die gemakkelijk aan de rand van de gehoorgang past. Deze vorm heeft als voordeel dat het het gevoel van ‘verstopping’ en dus ongemak beperkt, aangezien de tips niet echt in het oor zakken.

De Liberty Air 2 Pro is perfect onderhouden en kan gebruikt worden tijdens het sporten zonder bang te zijn om te vallen.

Voor maximaal comfort moet u echter een aanpassessie van enkele minuten doorlopen om de maat van de tip te testen en te bepalen die het beste bij uw lichaamstype past. De hoofdtelefoon wordt verkocht met minimaal negen paar siliconen oordopjes in verschillende maten. Het lijdt geen twijfel dat de meerderheid van de gebruikers iets zal vinden dat voor hen werkt.

Er moet echter worden opgemerkt dat de Liberty Air 2 Pro, hoe comfortabel hij ook is, niet het comfortniveau bereikt van sommige hoofdtelefoons zoals Airpods Pro waar is de Huawei Freebuds 4i, bijvoorbeeld. Eenmaal in de oren geplaatst, wordt de enorme omvang ervan gevoeld en het is moeilijk om het niet te vergeten, vooral omdat na een uur of twee gebruik enig ongemak kan worden gevoeld.

Gebruikerservaring

Elke headset heeft een aanraakbaar oppervlak aan de bovenkant van de tak. Het is standaard aangepast om actieve ruisonderdrukking in/uit te schakelen, oproepbeheer en afspelen. Hoewel we de voorkeur hadden gegeven aan de mechanische knoppen, zijn de bedieningselementen responsief en nauwkeurig genoeg om niet gefrustreerd te raken door het gebruik. Het is heel goed mogelijk om deze acties aan te passen dankzij de Soundcore-app die een volledige lijst met bedieningselementen biedt, zoals het beheren van het geluid of het schakelen tussen nummers.

De koptelefoon heeft een naderingssensor en pauzeert automatisch wanneer deze uit de oren wordt gehaald. Ze werken onafhankelijk en kunnen perfect afzonderlijk worden gebruikt in single / single-modus.

De koptelefoon heeft een naderingssensor en pauzeert automatisch wanneer deze uit de oren wordt gehaald. Ze werken onafhankelijk en kunnen perfect afzonderlijk worden gebruikt in single / single-modus.

Binnen deze royale begeleidende app is er naast de functie ook een octa-band equalizer en verschillende vooraf opgenomen profielen. HearIDAanpassingstool voor audioweergave, zoals wat Jabra doet met zijn functionaliteit Mijn stem. Ook via deze app kan men een van de vier ruisonderdrukkingsmodi, een van de twee transparantiemodi en een normale modus selecteren. We waarderen nog steeds een indicatie van het batterijniveau in de vorm van een percentage in plaats van via kleine schalen, vooral omdat de drie LED’s aan de voorkant van de behuizing niet nauwkeuriger zijn. De integratie van audio-indicatoren in plaats van audio-indicatoren zou ook een bijkomend voordeel zijn geweest.

Het is mogelijk om je EQ-profielen van het ene apparaat naar het andere te bewaren, zolang je je maar aanmeldt bij het Anker-platform en de app op elk apparaat downloadt.

Het is mogelijk om je EQ-profielen van het ene apparaat naar het andere te bewaren, zolang je je maar aanmeldt bij het Anker-platform en de app op elk apparaat downloadt.

De koptelefoon is verbonden via Bluetooth (versie 5.0, compatibel met SBC- en AAC-codecs), maar biedt helaas geen multipoint-functionaliteit, wat erg jammer is; Vooral omdat het koppelingsproces verre van eenvoudig is. Om de bron te wijzigen, moet u ze terugbrengen naar hun behuizing en ze vervolgens handmatig “ontkoppelen” of de koppeling forceren door drie seconden op de mechanische knop aan de rand van de behuizing te drukken. Een commando dat direct op de koptelefoon werd geplaatst was handiger.

De stabiliteit en connectiviteit van de Liberty Air 2 Pro is onberispelijk gebleken. Deze hoofdtelefoon negeert enkele prestatiemuren die voor veel concurrenten een probleem waren.

De Liberty Air 2 Pro biedt twee significant verschillende audiosignaturen, afhankelijk van of actieve ruisonderdrukking is geactiveerd of niet. In beide gevallen is de show verre van neutraal. Het rommelt en slaat hard… veel te hard!

Frequentieresponsmeting (normaal tot 94 dB SPL bij 1 kHz). Met actieve ruisonderdrukking (paars), zonder actieve ruisonderdrukking (zwart).

Frequentieresponsmeting (normaal tot 94 dB SPL bij 1 kHz). Met actieve ruisonderdrukking (paars), zonder actieve ruisonderdrukking (zwart).

Of het nu met of zonder ruisonderdrukking is, de koptelefoon heeft een geweldige basreserve. Deze zijn gelukkig nauwkeurig genoeg om gebeitelde en goed gedefinieerde trappen te leveren, die een echt gevoel voor de impact geven. We nemen het echt allemaal in ons hoofd. Hoewel op sommige elektrische nummers het gevoel alsof je midden in het concert zit, werkt, is in de meeste muziekstijlen de overdaad aan intense bas moeilijk te verdragen, vooral wanneer actieve ruisonderdrukking is ingeschakeld. Het probleem is vooral duidelijk bij nummers met een goed aangevoerde baslijn. De overmatige resonantie die door dergelijke nummers wordt gecreëerd tijdens het luisteren, is erg moeilijk te verdragen, en het veroorzaakt problemen met het opbergen tot in het middenbereik (stemmen en instrumenten op de voorgrond vallen terug en worstelen om zich op natuurlijke wijze uit te drukken) evenals podiumdruk. Het doorlopen van de equalizer die beschikbaar is in de bijbehorende app is verplicht om de maximale audiobalans te herstellen en deze problemen beter te beheersen. Afhankelijk van of de RBA actief is of niet (en afhankelijk van de gevoeligheid van elk in deze regio), zal het nodig zijn om min of meer op de eerste twee frequentiebanden van de equalizer te werken om een ​​bevredigend resultaat te krijgen.

Membraanreactiemeting: blokgolven bij 50 Hz.

Membraanreactiemeting: blokgolven bij 50 Hz.

Actieve ruisonderdrukking resulteert ook in verwerking bij hoog/midden/hoog. De geluidsweergave is al stabieler (soms overdreven in sommige stukken die erg rijk zijn aan harmonischen) als ruisonderdrukking niet is geactiveerd. Nogmaals, met behulp van de equalizer in de applicatie, raden we aan om op de voorlaatste twee banden van de equalizer te werken om het gedrag van de hoofdtelefoon op dit niveau te vergemakkelijken. Drievoudige verwerking is precies hetzelfde, ongeacht de geselecteerde luistermodus. Het is subtiel genoeg en nooit agressief, maar de bijzonder heldere kant kan soms een beetje vervelend zijn wanneer je het fluiten hoort (geluiden [s] En de [t]) en bekkens.

Harmonische vervormingsmeting (gemeten tot 94 dB SPL bij 1 kHz). Met actieve ruisonderdrukking (paars), zonder actieve ruisonderdrukking (rood). De Liberty Air 2 Pro is gewoon onberispelijk als het gaat om harmonische vervorming.

Harmonische vervormingsmeting (gemeten tot 94 dB SPL bij 1 kHz). Met actieve ruisonderdrukking (paars), zonder actieve ruisonderdrukking (rood). De Liberty Air 2 Pro is gewoon onberispelijk als het gaat om harmonische vervorming.

Actieve ruisonderdrukking

Het actieve ruisonderdrukkingsalgoritme van deze hoofdtelefoon is een aangename verrassing. In de “Transport”-modus werkt de meest effectieve ruisonderdrukking feilloos bij lage frequenties, waardoor de Liberty Air 2 Pro op het beste niveau komt. Het is indrukwekkend als je naast een druk kruispunt of in de metro staat: het motorgeluid is bijna verminderd.

Isolatiemeting: referentie (zwart), passieve isolatie (grijs), actieve ruisonderdrukking in modus "vervoer" (paars), in modus "interieur" (blauw) en in positie "Buitenland" (de bloem).

Isolatiemeting: referentie (zwart), passieve isolatie (grijs), actieve ruisonderdrukking in “transfer”-modus (paars), in “indoor”-modus (blauw) en in “outdoor”-modus (roze).

Er gaan dingen mis voor het midden / driedubbele bereik, waarbij de koptelefoon enkele zwakke punten vertoont. Sissende en toetsaanslaggeluiden op keyboards worden zeer goed waargenomen, wat jammer is, zeker als je deze koptelefoon alleen wilt gebruiken om je van de wereld af te zonderen. U zult geen enkele RATP- of SNCF-aankondiging missen. De modi “buiten” en “binnen” zijn nogal anekdotisch. De eerste is alleen de “Transfer”-modus die minder efficiënt is in het verminderen van ruis, terwijl de tweede effectiever is op het middenhoge nummer, en dus de geluiden.

Isolatiemeter: referentie (zwart), passieve isolatie (grijs), modus "volledige transparantie" Activator (geel), modus "Mijn stem" Activator (oranje).

Isolatiemeting: referentie (zwart), negatieve isolatie (grijs), modus “volledige transparantie” geactiveerd (geel), modus “geluid” geactiveerd (oranje).

De hoofdtelefoon heeft ook twee “transparantie”-modi om de perceptie van omgevingsgeluid te verbeteren. In de praktijk valt dit erg tegen. De zogenaamde “Vocal Mode” is erg verwarrend omdat deze zich voornamelijk op de media richt. De stemmen, hoewel ze op de voorgrond verschijnen, missen natuurlijkheid en lijken gedempt. Een tweede modus genaamd “Fully Transparent” zorgt voor een iets meer gebalanceerde opname, maar altijd met een aanzienlijke hoeveelheid demping op het niveau van de drievoudige laag … dus altijd gedempt zicht.

Fortpunten

 • Goede audioprestaties na equalizer.

 • Zeer effectief voor actieve geluidsreductie op motorgeluid.

 • Uitgebreide bijbehorende app (equalizer, voorinstellingen, opdrachtaanpassing, enz.).

 • Zeer goede batterijduur, opladen via USB-C en Qi draadloos.

 • Goed gevoel comfortabel en onberispelijke ondersteuning.

Zwakke punten

 • Extreme inname van vitamines.

 • Minder effectief in het verminderen van ruis bij zingen.

 • Ruisonderdrukking die de geluidssignatuur verandert.

 • Saaie herkoppeling (vooral bij afwezigheid van multipoint-functie).

 • Aanvraag en registratie zijn vereist om EQ-voorkeuren te behouden.

conclusie

We hebben het getest, we vonden het geweldig

De Liberty Air 2 Pro heeft veel te bieden, maar het is moeilijk om het van harte aan te bevelen, gezien zijn geluidsactieve signatuur, maar het veroorzaakt ook verdeeldheid. Op dit exacte punt, en als je op zoek bent naar een koptelefoon echt draadloos Met goedkope actieve ruisonderdrukking raden we liever aan Freebuds 4i, meer getalenteerd en diverser op dit gebied. Het valt nog te bezien, afhankelijk van uw behoeften en prioriteiten, of de tekortkomingen van de laatste de weegschaal niet doorslaan in het voordeel van een hoofdtelefoon van Soundcore.

Subnotities

 • Productie en accessoires

 • Comfort en ondersteuning

 • Gebruikerservaring

 • onafhankelijkheid

 • handenvrij

 • reactietijd

 • Mijn stem

 • Actieve ruisonderdrukking

READ  Amazon opent pre-orders voor Echo Dot (4e generatie) "Baby Yoda"