Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In het belang van de wetenschap is de inktvis op weg naar het internationale ruimtestation

Geplaatst op donderdag 03 juni 2021 om 21:25

Een SpaceX-raket is donderdag naar het internationale ruimtestation ISS geschoten met een hele reeks wetenschappelijke experimenten aan boord, waaronder een verrassende populatie: de inktvis.

Het ruimtevaartuig, waarvan de diensten zijn gecharterd door NASA, werd gelanceerd vanuit Florida om 13.29 uur lokale tijd (17.29 uur GMT). De Dragon-capsule scheidde zich ongeveer 12 minuten na de lancering van de Falcon 9-raket. Het is gepland om zaterdag aan te meren bij het ruimtestation (ISS).

Kleine monsters van een soort inktvis (Euprymna scolopes) gaan op reis om het effect van gewichtloosheid op interacties tussen bacteriën en hun gastheren te bestuderen.

Een deel van de inktvis zal al worden blootgesteld aan bacteriën zodra hij aan boord van het internationale ruimtestation ISS komt. Sommige zullen blijven. Na 12 uur wordt alles bevroren totdat ze terugkeren naar de aarde, waar ze zullen worden bestudeerd.

“Dieren, inclusief mensen, vertrouwen op microben om hun spijsvertering en immuunsysteem gezond te houden”, zei Jamie Foster, de hoofdauteur van het experiment, in een verklaring. “We begrijpen nog niet helemaal hoe ruimtevluchten deze interacties veranderen.”

In de toekomst zou het experiment dus kunnen helpen bij het ontwikkelen van technieken om de gezondheid te beschermen van astronauten die betrokken zijn bij langdurige missies in de ruimte.

Ook aan boord van een SpaceX-raket: Tardigrades, ook wel waterberen genoemd, zijn microscopisch kleine wezens waarvan bekend is dat ze weerstand bieden. Wetenschappers willen bestuderen hoe ze zich aanpassen in de ruimte.

Thomas Boothby, de wetenschapper die hiervoor verantwoordelijk is, legt uit: “Een van de dingen die we echt willen doen, is begrijpen hoe tardigrades overleven en zich voortplanten in deze omgevingen, en of we iets kunnen leren over de trucs die ze gebruiken en aanpassen om astronauten te beschermen.” een onderzoek.

READ  Sony zegt dat het aantal PS5-aandelen in 2022 laag kan blijven

Katoen, draagbare ultrasone machine… In totaal vervoerde de bevoorradingsmissie meer dan 3000 kg aan wetenschappelijke goederen.