Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit onderzoek blijkt dat Arctisch zee-ijs twee keer zo snel smelt als verwacht

Volgens een onderzoek dat op vrijdag 4 juni 2021 is gepubliceerd, smelt het pakijs aan de Arctische kusten tot tweemaal de snelheid die tot nu toe is geschat. Gavril Grigorov / TASS / CIBA VS / CIBA

Twee keer zoals verwacht. Volgens een studie gepubliceerd in The Cryosphere, ijsschots gelegen aan de kusten
Noordpool Smelt tot tweemaal de tot nu toe geschatte snelheid. Volgens onderzoeken van University College London (UCL) neemt het ijs in de grote kustgebieden van het noordpoolgebied 70 tot 100% sneller af dan de consensus.

Als er zo’n verschil is met eerdere bevindingen, komt dat omdat de onderzoekers recentere kaarten gebruikten die betrekking hadden op de dikte van sneeuw op ijs, die dit keer rekening hielden met het effect. decennia van Klimaatverandering. De dikte van het ijspak wordt eigenlijk geschat door de hoogte van het ijs boven het water te meten, wat een vertekende meting is van de hoeveelheid ijs die boven het ijspak hangt.

Eerdere berekeningen zijn gebaseerd op 20 jaar oude kaarten

“Eerdere berekeningen van de ijslaagdikte waren gebaseerd op de sneeuwkaart die 20 jaar geleden voor het laatst werd bijgewerkt”, zegt promovendus Robbie Mallett, die het onderzoek leidde. “Omdat het pakijs zich later in het jaar begint te vormen, heeft de sneeuw die het bedekt minder tijd om zich op te hopen”, vervolgt hij. “Onze berekeningen houden voor het eerst rekening met deze daling en geven aan dat zee-ijs sneller smelt dan we dachten.”

De onderzoekers gebruikten een ESA-satelliet om de hoogte van het ijs boven het water te berekenen en de werkelijke totale dikte af te leiden, en deze schatting aan te vullen met een nieuw model voor het berekenen van de sneeuwdikte, ontwikkeld met Colorado State University (VS). Alles bij elkaar stelden deze resultaten hen in staat om de algehele snelheid van ijsafname te meten, evenals de variabiliteit van jaar tot jaar.

Op weg naar een versnelde opwarming van de aarde?

Professor Julian Struve, co-auteur van het rapport, zei dat dit een “grote stap voorwaarts” was om “de interpretatie van de gegevens die we van satellieten ontvangen nauwkeuriger te maken”, en merkt op dat het noordpoolgebied drie keer sneller opwarmt dan het wereldwijde gemiddelde. Ruby Mallet voegde eraan toe dat de dikte van het zee-ijs ook een “gevoelige indicator is voor de gezondheid van het Noordpoolgebied”.

“Het is belangrijk omdat het dikke ijs fungeert als een isolerende deken, Voorkomen dat de oceaan in de winter oververhit raakten het beschermen van de oceaan tegen de zomerzon, “legde hij uit, eraan toevoegend dat “dun ijs ook minder kans had om te overleven tijdens het smelten van de zomer.”

READ  Forza Horizon 5: een kaart van meer dan 100 vierkante kilometer! | Xbox One