Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tesla Model S, X Refresh Nederland fabriek sluit Tilburg

Europese bronnen zeggen dat Tesla’s Model S en Model X renovatiebedrijf Delburg-fabriek in Nederland zal worden gesloten. Nadat de fabrikant van elektrische voertuigen eerder dit jaar de voertuigen had geüpgraded, wordt de fabriek in Tilburg als inferieur beschouwd omdat het “niet meer mogelijk is” om twee nieuwe voertuigen te produceren.

Eerste Geopend in 2013, 18.900 vierkante meter aan faciliteit geopend om Europese versies van het Model S. Het bedrijf koos Tilburg vanwege zijn kernlocatie, waardoor efficiënte, tijdige en kosteneffectieve operaties in heel Europa mogelijk waren.

Omdat de Model S en Model X relatief obscure upgrades kregen aan hun exterieur, onderging het interieur van de voertuigen een volledige verandering. De introductie van nieuwe aandrijflijnen met de Blade en de Blade + Model S zorgde ook voor enkele problemen voor de fabriek in Tilburg, aangezien bronnen dicht bij de faciliteit zeggen dat de faciliteit “technisch gezien niet langer op industriële schaal op deze plek is”. De situatie werd donderdag aan de fabrieksarbeiders uitgelegd.

Tesla-fabriek in Tilburg, Nederland. (Credit: Tesla)

Tesla heeft het bijgewerkte interieur en exterieur van de Model S en Model X onthuld tijdens de omzetoproep van Q4 2020 begin 2021. Drie van de belangrijkste veranderingen zijn onder meer een nieuwe game-engine, driehoekige klimaatregelaars die vergelijkbaar zijn met die van Model 3, en een stuurwiel met juk en een volledig glazen dak in Model Y, plaatvarianten. De veranderingen zijn het meest opmerkelijk door het overwegen van de Tilburgse belastingen of het opschorten van de faciliteit om te verlengen.

Volgens NNLVia ElectrekDe in Nederland gevestigde mediasite Tilburg heeft meer te bieden dan alleen Model S- en Model X-montagebelangen. In de vestiging Tilburg zijn een opgeknapte spuiterij, onderdelenmagazijn en recyclingcentrum voor oude of gebruikte onderdelen gevestigd.

READ  Willem-Alexander van Nederland gedwongen zijn vakantie af te breken: waarom de koning haast moet maken

Tesla heeft deze functie echter niet helemaal verlaten. Volgens andere informatie werkt Tesla aan het vinden van locaties voor naar schatting 96 werknemers die vanwege sluiting ontheemd zullen zijn. Het is onduidelijk of Tesla deze werknemers zal overwegen voor andere banen binnen Nederland of zal proberen een aantal van hen mee te nemen naar de aanstaande Duitse fabriek Giga Berlin, die momenteel een bezettingsperiode doormaakt.

De fabriek in Tilburg wordt waarschijnlijk herbouwd voor andere doeleinden.

Tesla is van plan om vanaf november bijgewerkte versies van de Model S en Model X aan Nederland te leveren.