Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Cyclomedia creëert de digitale 3D-wereld van Nederland

Cyclomedia creëert de digitale 3D-wereld van Nederland

Door een digitale 3D-wereld te creëren op basis van een combinatie van luchtfoto’s en luchtpuntenwolken, heeft Cyclomedia de volgende stap gezet om Nederland digitaal in beeld te brengen. Cyclomedia is gespecialiseerd in grootschalige visualisatie van de fysieke omgeving.

Met de naam 3DNL geeft het geometrisch nauwkeurige driedimensionale model van heel Nederland toegang tot een levensechte digitale weergave van de werkelijkheid, inclusief een uniform 3D beeld dat de gehele buitenruimte kan meten. Voor overheden en organisaties is 3DNL een rijke informatiebron voor veel alledaagse toepassingen.

HxDR – Hexagon Cloud-gebaseerd visualisatie- en samenwerkingsplatform voor geografische data en services – Gebruikt om data te openen binnen 3DNL. HxDR biedt standaardfuncties en features die integraal deel uitmaken van 3DNL en kunnen worden geïntegreerd CyclomediaStreet Smart Web Viewer.

Gegevensstapels en 3D-modellen

Dankzij de verschillende functies die in de online viewer zijn ingebouwd, maakt 3DNL veel belangrijke toepassingen mogelijk, zoals de mogelijkheid om datalagen in de viewer te visualiseren. Koppeling Dok (‘Public DineSterleaning of the Card’, een platform voor het ontsluiten van geografische databases van de Nederlandse overheid) Hiermee kunnen gebruikers open data streamen in 3DNL voor het bekijken van aanvullende, waardevolle data. Deze geodatabases zijn een actuele en betrouwbare bron voor zowel de publieke als de private sector.

Andere 3D-modellen worden ook in het publiek getoond. Voor scenario’s in nieuwbouwprojecten kunnen bijvoorbeeld 3D-modellen (bijvoorbeeld uit CAD en BIM) in 3DNL worden geïmporteerd en precies op de juiste positie worden uitgelijnd. Het helpt om visuals te creëren voor het echte leven van toekomstige situaties.

Toepassingen

Geometrisch correcte 3D-modellen kunnen worden gebruikt als canvas voor veel alledaagse activiteiten, van situationele analyse tot activabeheer, en van tool voor inklaringcontroles tot een uitgebreide beelddatabase van stadsmarketing. Enkele toepassingen worden hieronder beschreven.

READ  Prinses Catharina-Amalia der Nederlanden schittert tijdens haar eerste officiële diner

Burgerparticipatie: Met de ‘Fly-To’-functie kunnen video’s worden gemaakt voor gebruik tijdens voorlichtingsbijeenkomsten of voor het presenteren van bouwprojecten aan het publiek.

Simulaties: analyseer de zon en schaduw op basis van berekeningen van de zonnecapaciteit en hoogteprojecties.

Vastgoedbeheer: 3DNL De exacte situationele relatie tussen de huidige staat van een object en zijn locatie vormt de basis voor het bekijken en evalueren van een breed scala aan objecten in het publieke domein.

Ondersteunt veel belangrijke applicaties, zoals de mogelijkheid om datalagen te visualiseren in een 3DNL-viewer.