Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Terwijl iedereen wacht op GTA 6, maakt een van de beste GTA-games die er zijn al meer dan 10 jaar veel indruk!

Terwijl iedereen wacht op GTA 6, maakt een van de beste GTA-games die er zijn al meer dan 10 jaar veel indruk!

Spelnieuws Terwijl iedereen wacht op GTA 6, maakt een van de beste GTA-games die er zijn al meer dan 10 jaar veel indruk!

delen:


Terwijl iedereen reikhalzend uitkijkt naar de eerste trailer van GTA 6, is het goed om te onthouden dat een andere GTA-achtige game meer dan tien jaar geleden zijn stempel heeft gedrukt op de wereld van videogames!

Ware misdaad, comeback?

In 2002 kondigde Activision aan dat zijn studio Luxolux (mede opgericht door Peter Moriawik, maker van Comix Zone en Sonic Spinball) een geheel nieuw spel aan het ontwikkelen was genaamd True Crime: Streets of LA. De titel werd voor het eerst geïntroduceerd als “een origineel racespel geïnspireerd op actiefilms uit Hong Kong”, en werd voor het eerst onthuld in mei van hetzelfde jaar tijdens de E3, het grote blok van videogames. Het avontuur is zeer ambitieus en diversifieert ervaringen (slaan, racen, schieten, vechten, enz.), biedt twintig missies met verhaaltakken en belooft een nauwkeurige reproductie van de Stad der Engelen. Activision belooft: Spelers worden ondergedompeld in een stad in Los Angeles die realisme schreeuwt!

De zomer gaat voorbij en de koorts rond de titel neemt niet af, maar neemt wel af in december wanneer de uitgever onthult dat het kaartgebied is teruggebracht van 1.036 km2 naar 777 km2. Dat is een verlies van 100 mijl (400 tot 300 mijl). Hoe dan ook, de ambitie is er nog steeds en de ontwikkelaars hebben satellietbeelden gebruikt en sites verkend om een ​​stad vol details na te bootsen, waarbij alle belangrijke gebieden (Hollywood, Santa Monica, Marina del Rey, enz.) worden gereproduceerd. Ondersteund door een geweldige cast (onder anderen Russell Wong, Gary Oldman, Christopher Walken, Ron Perlman) werd True Crime: Streets of LA uitgebracht op 4 november 2003, en het gebied van 622 km2 werd goed ontvangen door de meeste gamers, hoewel sommige critici lauwer zijn, vooral na de mediagolf van de eerste 3D GTA-game, genaamd GTA 3.

READ  Meer dan een miljoen mensen op Twitch: 'Ik ben helemaal niet verlegen'

Echte misdaad-erfenis

Hoewel controversieel, is True Crime: Streets of LA het resultaat van vele maanden werk en de implementatie van geweldige tools ontworpen door de ontwikkelaars. Activision besluit Luxolux nog een kans te geven. De studio haalt alles uit de kast en produceert, met de steun van ervaren ontwikkelaars en een voormalige NYPD-inspecteur, True Crime: New York City. Opnieuw is de cast ronduit krankzinnig (Mickey Rourke, Laurence Fishburne) en ontbreekt het de titel niet aan ambitie. Helaas was de ontvangst meer gemengd, vanwege de wat saaie productie en het ontbreken van percussie. Wat nog erger is, is dat het spel vol bugs zit en dat er geen mogelijkheid is, zoals nu het geval is, om patches toe te voegen. De serie sterft langzaam uit zonder dat iemand er echt spijt van heeft. Behalve Activision.

Eind 2007 benaderde de Amerikaanse uitgever de kleine studio United Front Games. Geheel nieuw in de praktijk, begon de kleine entiteit, die toen uit slechts een tiental medewerkers bestond, aan een enorm project om een ​​nieuwe echte misdaadbende te creëren. Om deze titel te creëren, hebben we een budget toegewezen om… 180 mensen in dienst te nemen! Deze studio, die te uitgestrekt en te zwaar was voor zo’n studio, zou nooit werken. Na een intense golf van ontslagen (verlies van 120 werknemers) is United Front Games aan het herstructureren en krijgt het steun van de nieuwe aandeelhouder, Square-Enix. De oude echte misdaadregels: Hong Kong (zo heet het) worden vervolgens hersteld voor een complete remake. De game is omgedoopt tot Sleeping Dogs en is het resultaat van het harde werk van de studio, waardoor de populariteit zal toenemen. Als resultaat van uitgebreide verkenningen in Hong Kong (20.000 foto’s, honderden uren video, enz.), interviews met voormalige Triad-leden en politieagenten van de Anti-Triad Unit en verschillende inspiratiebronnen, werd Sleeping Dogs op 14 augustus 2012 vrijgelaten. Het kreeg een warm welkom van de pers en gamers. Met zijn meeslepende stad, kleurrijke personages en dynamische gevechten is Sleeping Dogs een geweldig spel! Hoewel verschillende sequels werden geannuleerd, was de titel van United Front Games in 2014 nog steeds het onderwerp van een verbeterde versie en zou er nog steeds aan een film met Donnie Yen worden gewerkt.

READ  Als u lege stoelen achterlaat in vliegtuigen, verkleint u het risico van blootstelling aan Covid-19 - de avondeditie van Ouest-France