Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe kan ik overstappen naar SBMM in MW3?  De ontwikkelaars vragen om feedback van spelers

Hoe kan ik overstappen naar SBMM in MW3? De ontwikkelaars vragen om feedback van spelers

Veel Modern Warfare 3-spelers klagen over de “omslachtige” SBMM. Na een AMA op Reddit is het moeilijk voor Sledgehammer Games om het probleem te negeren.

Tien dagen na de release worden de meningen over MW3 steeds meer en het is duidelijk dat ze momenteel erg gemengd zijn. De campagnemodus is extreem kort en niet origineel, een zombie uit de open wereld die evenveel bevredigt als teleurstelt of zelfs fel wordt bekritiseerd door de multiplayer-kant “gerecycled”… Het lijkt erop dat de MW3-ontwikkelaars niets of bijna niets hebben afgeleverd.

Artikel gaat verder na advertentie

De ontdekking kon niet onthullender zijn, Modern Warfare 3 Metacritic-beoordelingHet is momenteel ingesteld op 55/100, wat het haalt Slechtste Call of Duty-beoordeling Na Call of Duty: Black Ops Declassified op PS Vita (dat toen een score van 33/100 kreeg).

Wat nog erger is, is dat de gebruikersbeoordeling tot nu toe bijzonder alarmerend is: 1,7/10 voor 1.265 beoordelingen. Als het lijkt alsof de game dagenlang te kampen heeft met een voortdurend bombardement op recensies, dan zijn de feiten er: MW3 heeft moeite om te overtuigen.

Maar wat vooral de spanningen en kritiek kristalliseert, kan worden samengevat in vier kleine letters: SBMM (afkorting van “Matchmaking-vaardigheden“of op vaardigheden gebaseerde matchmaking).

Artikel gaat verder na advertentie

SBMM: Wat is het en waarom is het controversieel?

SBMM is een algoritmisch matchmakingsysteem met als voornaamste doel het bieden van gebalanceerd online gamen aan spelers, door spelers samen te groeperen in een lobby op basis van hun spelniveau. Voor meer details nodigen wij u uit om ons artikel over SBMM te lezen.

READ  Nieuwe informatie over de grafische chip en zijn prestaties

SBMM is al jaren een onderwerp van verhit debat binnen de Call of Duty-gemeenschap. In MW3 zijn de critici van dit systeem bijzonder luidruchtig, omdat SBMM als alomtegenwoordig en overdreven agressief wordt beschouwd.

Artikel gaat verder na advertentie

Spelers klagen erover dat ze de hele tijd hard hun best moeten doen en niet meer kunnen ontspannen. Bovendien heeft SBMM enkele opmerkelijke nadelen: hogere kans op stemmen (om spelers van hetzelfde niveau te vinden), meer “soepele” spellen en dergelijke omdat spelers een min of meer gelijkwaardig niveau hebben, moeilijkheden bij het spelen met vrienden van een lager niveau omdat ze te maken krijgen met efficiëntere spelers via herbalancering of zelfs langere wachttijden om een ​​spel te vinden… Dit is slechts een niet-uitputtende lijst van de vele kritiekpunten die in SBMM zijn geuit.

Sledgehammer opent Pandora’s Box door spelers om hun mening te vragen

Op de avond van 19 november 2023 lanceerde de ontwikkelstudio die verantwoordelijk is voor de multiplayergame van MW3 – Sledgehammer Games – een AMA (Ask Me Anything) op Reddit.

Artikel gaat verder na advertentie

Sledgehammer Games wil graag laten zien dat de studio naar spelers luistert sinds de release van MW3 en besloot een AMA (Ask Me Anything) te organiseren op de subreddit r/ModernWarfareIIImet als doel de ideeën van de community met de ontwikkelaars te delen, maar ook om de temperatuur van spelers over de tekortkomingen van het spel te peilen en oplossingen voor te stellen.

READ  Nadine Cerf Bensoussan, pionier van onderzoek naar de darmen en het microbioom

“Wij zijn Slegehammer Games, de hoofdstudio achter Call of Duty: Modern Warfare 3. Vraag ons alles [Édition multijoueur] !

Zeer snel en zonder verrassing stroomden honderden commentaren over SBMM binnen, waarbij sommigen een verlaging van de rating eisten, terwijl andere extremer de verwijdering ervan eisten.

Artikel gaat verder na advertentie

“Kun je SBMM verlagen zodat mijn ping de enige prioriteit is voor matchmaking?”, “Het is vermoeiend om in 90% van mijn wedstrijden tryrs tegen te komen.”, “Het is onmogelijk om met mijn vrienden te spelen vanwege SBMM”We kunnen talloze keren in de reacties lezen.

Gezien het zeer brede scala aan kritiek op de matchmaking van MW3 en de SBMM ervan, lijkt het moeilijk voor Sledgehammer Games om het onderwerp te verbergen en geen duidelijk en transparant antwoord te geven aan de gemeenschap, of dit nu in de richting van de klagers is of niet. Maar er is nog niets besloten en we zullen moeten wachten tot maandagavond 20 november om 21.00 uur Franse tijd, in de hoop antwoorden te krijgen.

Artikel gaat verder na advertentie

Op weg naar een gecategoriseerde afspeellijst en terloops SBMM trekken?

Een oplossing die regelmatig door de community wordt voorgesteld, is het creëren van een “casual” afspeellijst zonder SBMM, zodat spelers in een meer ontspannen omgeving kunnen spelen, evenals een gerangschikte/gerangschikte modus voor meer competitieve spelers, die de overhand willen krijgen op hun tegenstanders. Hun niveau (of zelfs hoger). Als Sledgehammer Games inderdaad heeft bevestigd dat de Rated Mode tijdens Reloaded Season 01 naar MW3 komt, weten we nog niet of dit enige impact zal hebben op SBMM in informele afspeellijsten.

Zodra wij meer informatie krijgen over de evolutie van SBMM in MW3, zullen wij u uiteraard dit laten weten.

Artikel gaat verder na advertentie