Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Teleconsulten met huisartsen: extreem stedelijke patiënten

Teleconsulten met huisartsen: extreem stedelijke patiënten

Counseling op afstand is nog geen remedie.medische woestijnen»van het platteland, volgens een studie voornamelijk ontwikkeld in de meer verstedelijkte gebieden.

patiënten dieAdvies op afstandHuisartsen zijn gemiddeld meer stedelijk en jonger dan de mensen die in hun kantoren worden gezien, blijkt uit een studie die donderdag is gepubliceerd door Drees, afdeling Statistiek van de ministeries van Volksgezondheid en Sociale Zaken. Counseling op afstand is nog geen remedie.medische woestijnenCampagnes. Inderdaad, de praktijk heeft zich krachtig ontwikkeld voor huisartsen in de meest beschaafde gebieden.

In Ile-de-France komt 7,8% van de activiteit van liberale huisartsen overeen met teleconsultaties in 2021 (12% in Parijs en 7,2% in de buitenwijken van het stedelijke centrum van Parijs), tegen 2,2% in landelijke gebieden met uitzondering van overzeese gebiedenTeleconsultaties vinden ook vaker plaats bij jonge patiënten, ongeacht de woonplaats: in 2021 was 45,2% bij mensen tussen 15 en 44 jaar, tegenover 28,7% bij consultaties op kantoor.

Nog een les: de teleconsultatie lijkt niet in de eerste plaats gericht op het wegwerken van afstanden, aangezien in 58,6% van de gevallen de arts werkzaam is in de woongemeente van de patiënt of op minder dan 5 kilometer afstand. Het is niet verwonderlijk dat het onderzoek over het algemeen de sterke toename van consultaties op afstand onder invloed van de Covid-19-crisis bevestigt. Liberale artsen presteerden 13,5 miljoen in 2020, daarna 9,4 miljoen in 2021, terwijl er in 2019 slechts 80.000 waren. De praktijk wint na verloop van tijd aan populariteit, maar blijft zeldzaam: het was goed voor 3,7% van de liberale huisartsenactiviteit in 2021. Minder dan thuis bezoeken.

READ  De alomtegenwoordige zoetstof wordt ervan verdacht giftig te zijn voor DNA