Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gezondheid: in het licht van een bronchiolitis-epidemie roept deze arts op om ‘scholen nu te sluiten’

Gezondheid: in het licht van een bronchiolitis-epidemie roept deze arts op om ‘scholen nu te sluiten’

Geconfronteerd met de snelle verspreiding van het virus, hebben artsen opgeroepen om scholen een week voor de kerstvakantie te sluiten.

Ouders van jonge kinderen hebben het de afgelopen weken met eigen ogen gezien: vooral op scholen in Frankrijk is het spijbelen groot. Een van de gevolgen is de verspreiding van de epidemieën van Covid, griep en bronchiolitis.

in de dagelijkse kolommen telegramVeronique Despert, hoofd van de afdeling kindergeneeskunde van het Universitair Ziekenhuis van Rennes, huilt van schrik bij de toestroom van zieke kinderen op haar afdeling, die al vele weken verzadigd is. En voor haar is de enige radicale oplossing het snel sluiten van scholen, een week voor de kerstschoolvakantie, dat zal de verspreiding van deze ziektes een halt toeroepen.

“Ik denk dat we moeten overwegen om nu scholen te sluiten”, zei ze. “Kinderen lopen het virus op school op en geven het door aan hun broertje of zusje. Ook moeten we stoppen met familiebijeenkomsten. Wetenschappelijk gezien kan het niet anders”, rechtvaardigt de arts.

De bronchiolitis-epidemie teistert het land nu al vele weken en bereikt al meer dan tien jaar recordhoogten bij zuigelingen.

De drievoudige epidemie van Covid, griep en bronchiolitis brengt het risico met zich mee dat de ziekenhuisdiensten verzadigd raken, terwijl de eerste twee ziekten hun epidemische piek nog niet hebben bereikt.

READ  Mars livre des secrets de son passé sur ces images impressionnantes