Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Herstel het ongeziene van Mars met de maan in de mooiste plaatjes

Het werd aangekondigd en het is niet verwonderlijk dat het gebeurde. Deze donderdag 8 december 2022 onttrok de Maan de planeet Mars ongeveer een uur aan ons zicht. Enkele foto’s voor wie het evenement gemist heeft. Of voor wie de show nog niet zat is.

Deze donderdag 8 december 2022, in de vroege ochtend, deed zich een zeldzaam fenomeen voor aan onze hemel. De de maande maan passeerde Mars. verborg rode planeet voor ongeveer een uur. Ondertussen hebben we ZonZonEn de aarde, maan en Mars waren perfect uitgelijnd in de ruimte. wat Astronomie wetenschappersAstronomie wetenschappers bellen verbergen Het was overal in Frankrijk zichtbaar.

Degenen die het geluk hebben een heldere hemel te krijgen, kunnen de planeet achter de linkerbovenrand van de maan zien verdwijnen. Dan verschijnt het weer vanaf de rechteronderrand.

Observatoria in Frankrijk en elders in Europa en de Verenigde Staten hebben hun eigen sterrenstelsel getransformeerd telescopen Naar de maan om de gebeurtenis te volgen.

En ook een groep amateurs.

Sommigen suggereren dat we het moment herbeleven waarop Mars achter ons verdween volle maanvolle maan op video.

Zoals eerder voor zijn terugkeer.

En om dit overzicht af te sluiten, met misschien wel een van de mooiste beelden van deze opmerkelijke astronomische gebeurtenis.


Mars zal op 8 december om 6 uur uit de lucht verdwijnen!

Mars, momenteel zichtbaar bij het vallen van de avond in Stier, zal op 8 december, voor zonsopgang, achter de volle maan verdwijnen. Een zeldzame hemelse aanblik die u niet mag missen. Hier is alles wat u moet weten.

READ  "Ademhalingsmoeilijkheden", "unieke ervaring" ... de astronauten van de Dragon-bemanning praten over hun terugkeer naar de aarde

Artikel van Xavier DemmersmanXavier Demmersman Geplaatst op 07/12/2022

Het feloranje punt dat je nu in de vroege avond boven de oostelijke en noordoostelijke horizon ziet, is Mars. Onze buurman licht op 7 en 8 december tussenoogoog Vurige Stiersterster Aldebaran en een van zijn hoorns (zie onderstaande afbeelding). hem leukvinden sterrenbeeldsterrenbeeld Stijg hoog in de lucht LaylaLaylawat een voordeel is voor het observeren van de Rode Planeet door een instrument (reflecterende telescoop, telescoop) tijdens de nacht, omdat de atmosferische turbulentie daar zwakker is dan de depressie, nabij de horizon.

1Vers Afgelopen december was Mars het dichtst bij de aarde, op ongeveer 81,4 miljoen km (0,55 km). astronomische eenheidastronomische eenheid). Het was niet zo dichtbij als een paar jaar geleden, in 2003, tijdens de buitengewone toenadering tussen onze twee planeten van 56 miljoen km, maar het is beter dan de twee verst verwijderde planeten, waarvan we meer dan 100 miljoen km verwijderd zijn. . Deze verschillen zijn te wijten aanbaanbaan Elliptische baan van Mars rond de zon.

Mars verdwijnt op 8 december achter de maan

Concreet zal de zon op 8 december, op het moment van zijn verduistering, worden tegengewerkt door Mars. Met andere woorden, de planeet zou perfect uitgelijnd zijn met de aarde en onze ster, maar zou op dit moment niet zichtbaar zijn. Natuurlijk kun je het de hele nacht voor het evenement bewonderen, nog steeds in Stier, en halverwege tussen de ster El Nath, die schijnt op het puntje van de westelijke hoorn, en AldebaranAldebaranIn de roos.

READ  Vervormde sterrenstelsels trotseren de zwaartekracht

Aan het einde van de nacht (de nacht van 7 op 8 december) nadert de maan – die vol zal zijn – langzaam tot ze voor hem passeert en hem een ​​uur lang laat verdwijnen. Een zeldzame, niet te missen verduistering van 06.00 uur tot tegenoverliggende gloeilampen eindigt omochtendglorenochtendglorenenkele tientallen minuten voor zonsopgang.

Het duurt enkele seconden voordat de maan Mars volledig heeft verzwolgen. Het zal een prachtig gezicht zijn van de conjunctie van twee sterren met een zeer verschillende lichtintensiteit die in volledige verduistering zullen veranderen. Het zou met het blote oog overal in Frankrijk en Europa kunnen worden gevolgd (zie kaart), en zonder problemen in het stadscentrum, op voorwaarde dat de noordwestelijke horizon vrij is.

Een moment van gratie dat veel fotografen onder geen enkele omstandigheid zullen missen, en natuurlijk beginners of doorgewinterde amateurastronomen. De schijnbare diameter van Mars is 16,53″, veel kleiner dan die van de maan, maar het is de beste voor het jaar. in telescoopkun je de details van het oppervlak van Mars raden, zoals het oppervlak van Mars massa’smassa’s donkere kenmerken. Merk op dat aan de rand van een van hen de Gale-krater ligt, en daarom Rover Nieuwsgierigheid, net voor en ongeveer in het midden van de rode schijf van Mars, kort voor occultatie (zie kaart van Mars op 8 december om 7 uur hieronder). Een gelegenheid om over hem na te denken en zowel zijn werk als zijn werk te eren doorzettingsvermogenAan de andere kant.

Daarom zal Mars een onvergelijkbaar meer oogverblindende Palmler overschaduwen. Dit vormt echter geen gevaar voor het oog variantievariantie Het zal geweldig zijn. Als je ogen wennen aan de schittering, heb je genoeg tijd om te bewonderen BoomtakBoomtak De maan en zijn inscripties die hem verpletterden lichtlicht Leef van de zon. Met de volle maan is er bijna geen schaduw op aarde die ons zou helpen de ruwheid van het oppervlak met onze ogen te voelen.

READ  Deconfinement: twee divisies meer dan 200 in incidentie

Mars: verbluffende foto’s van het oppervlak gemaakt door een Chinese sonde

Dit evenement vindt een maand na het vorige plaats, anders, maar prachtig, waaraan de Europeanen helaas zijn ontsnapt: Een totale maansverduistering Met een verborgen bonusUranusUranusEen verre, koude, gloeiende turkooisblauwe wereld die veel groter is dan Mars en de aarde.