Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tekort aan seizoensarbeiders komende winter?

Tekort aan seizoensarbeiders komende winter?

Geplaatst op zaterdag 25 september 2021 om 17:25

Na een wit seizoen wordt de winter 2021-2022 cruciaal voor bergprofessionals, meldt BFMTV. Als de inhuur van seizoenarbeiders al is begonnen, zijn niet alle werknemers aanwezig.

De herfst is net begonnen, maar bergprofessionals denken al aan de winter.

En ook seizoensarbeiders, zegt BFMTV. “We zijn al begonnen met het ontvangen van winter-cv’s in augustus en september‘, bevestigt Florence Allengren, algemeen directeur van het toeristenbureau van Isola 2000. Deze toepassingen lijken goed nieuws te zijn, na een leeg seizoen als gevolg van de pandemie. De skiliften, die al enkele maanden gesloten zijn, moeten worden gerenoveerd. De vraag is dan ook bijzonder groot: er zijn 2.000 medewerkers nodig, voor Club Med 900 mensen voor Pierre et Vacances, 470 seizoensarbeiders in Villages Clubs du Soleil …

Lonen zijn een netelige kwestie

Er dreigt echter een tekort aan arbeidskrachten. Zeker in de horeca, waar sinds de start van Covid-19 de gebruikelijke seizoensarbeiders tekort komen. “We moeten de seizoensmedewerkers terugnemen die andere banen moesten zoekenSylvain Antonot, human resources-advocaat bij Pierre et Vacances, identificeert zich in de kolommen van TourMag. Om dit te doen, is de aanwerving vervroegd. Maar de kwestie van het salaris is bijzonder netelig. Zonder gunstige bonussen is er deze zomer geen sprake van onzekere seizoensverleiding. Ook in de wijngaarden waren de wervingsprocessen al complex en de komende weken zullen cruciaal zijn.