Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Techbedrijf ASML dreigt Nederland te verlaten: de overheid doet er alles aan om het terug te krijgen

Techbedrijf ASML dreigt Nederland te verlaten: de overheid doet er alles aan om het terug te krijgen

Bronnen vertelden het dagblad dat er een geheime operatie genaamd “Beethoven” is gelanceerd op de relevante ministeries. Het bedrijf onderzoekt maatregelen om de aanwezigheid van de fabrikant in de halfgeleiderindustrie in Nederland te waarborgen.

Nederland gaat Chinese studenten scannen: wat zit er achter het besluit?

Redenen voor mogelijke afwijkingen

Waarom laat het technologiebedrijf zien dat het voornemen heeft om Nederland te verlaten? De reactie ligt vooral in de onvrede van de gemeenschap over de maatregelen die de nieuwe regering heeft voorgesteld om de komst van internationale studenten te beperken en de fiscale stimuleringsmaatregelen om buitenlanders naar Nederland te lokken te verminderen. Deze projecten zullen volgens ASML op de lange termijn een aanzienlijke impact hebben op de concurrentiepositie van bedrijven.

Het bedrijf zou dus verschillende opties aan de overheid hebben voorgelegd, vooral één optie voor expansie in het buitenland, bijvoorbeeld in Frankrijk. Dit zou een aanzienlijke tegenslag zijn voor de hack.

In afwachting van een definitief besluit zijn premier Mark Rutte en minister van Economische Zaken Micky Adriansens van plan een ontmoeting te hebben met ASML's aftredend directeur-generaal Peter Wenning om de nationale economische situatie te bespreken, zo meldt de krant.

READ  In Nederland wil de overheid mobieltjes in klaslokalen verbieden - bevrijding