Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Taliban breekt belofte bij aankomst Afghaan op luchthaven Kabul

Daarentegen lijkt het erop dat Amerikaanse burgers er nog steeds toegang toe hebben, zeiden Amerikaanse functionarissen.

Afghaanse burgers vinden het steeds moeilijker om de luchthaven van Kabul te bereiken. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigde de Taliban-beweging woensdag van het niet nakomen van haar belofte om deze laatste gratis toegang te verlenen als ze naar de luchthaven van de hoofdstad wilde gaan, waar het vertrek van mensen uit angst wordt georganiseerd. Het nieuwe systeem van fundamentalisten.

“We hebben berichten gezien dat de Taliban, in tegenstelling tot hun publieke verklaringen en hun verplichtingen jegens onze regering, Afghanen die het land willen verlaten, verhinderen om naar het vliegveld te gaan”, zei Wendy in Kabul. Sherman, de nummer twee in de Amerikaanse diplomatie.

Amerikaanse diplomaten die banden hebben met de Taliban in Doha, evenals Amerikaanse militaire functionarissen, “sturen een rechtstreeks bericht naar de Taliban dat we verwachten dat ze alle Amerikaanse staatsburgers, alle onderdanen van derde landen en alle Afghanen zullen toestaan ​​te vertrekken als ze dat willen, in een veilige en ongehinderde manier.”

Belofte niet nagekomen

Aan de andere kant benadrukte de Amerikaanse stafchef dat de Taliban de aankomst van Amerikaanse burgers op de luchthaven van Kabul niet verhindert.

Op dinsdag benadrukte Jake Sullivan, de nationale veiligheidsadviseur van president Joe Biden, echter dat de fundamentalisten “bereid waren om” de toegang tot de luchthaven van Kabul te beschermen voor burgers die door de Amerikanen werden geëvacueerd.

Hij benadrukte tijdens de bijeenkomst dat de rebellen de Verenigde Staten hebben verteld “dat ze klaar zijn om het veilige vervoer van burgers naar de luchthaven te beschermen en dat we van plan zijn hen deze toezegging te laten nakomen”.

READ  In India is de drempel van 200.000 doden overschreden, een aantal dat ongetwijfeld sterk onderschat is

De adviseur verstrekte echter informatie dat mensen op weg naar de luchthaven “teruggestuurd, teruggeduwd of zelfs geslagen” waren. “We bespreken het via een kanaal met de Taliban om te proberen deze problemen op te lossen”, voegde hij eraan toe.