Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe natuurbrand uit de hand gelopen in Noord-Californië

Daarna moesten minimaal twee slachtoffers per helikopter naar het ziekenhuis vuur, genaamd Caldor Fire, verwoestte een kleine stad ongeveer 80 km van Sacramento in het noorden
voorwaarde.

Dankzij ernstige droogte en aanhoudende winden bereiden duizenden inwoners zich voor om de oprukkende vlammen te ontvluchten die het El Dorado National Forest sinds 14 augustus hebben overspoeld. “Alsjeblieft, luister alsjeblieft naar de waarschuwingen, en als je wordt gevraagd om te evacueren, ga dan!” Californische brandweercommandant Thom Porter vroeg ook, volgens de Sacramento B.

‘We willen dat je niet op onze pootjes zit, zodat je je huizen tegen deze branden kunt beschermen,’ drong hij aan. De brand is in 24 uur verachtvoudigd en is woensdagochtend nooit onder controle gehouden, zo blijkt uit het laatste rapport van de brandweer.

Luchtkwaliteitswaarschuwing

Foto’s gemaakt door een AFP-fotograaf zien hoe de vlammen bomen langs de weg overspoelen terwijl brandweerlieden hun opmars proberen te stoppen. Het is te laat voor het kleine stadje Janesville, dat bezaaid is met verkoolde autowrakken.

Dikke dampen van meerdere bosbranden hebben de luchtkwaliteit voor inwoners van San Francisco gealarmeerd, terwijl PG&E Energy dinsdag gedwongen werd de stroom naar bijna 50.000 klanten af ​​te sluiten. De operator, die de schuld kreeg van de Dixie Fire, legde uit dat de maatregel bedoeld was om te voorkomen dat elektriciteitsleidingen nieuwe branden zouden veroorzaken als ze op droge planten zoals stro zouden vallen.

Het aantal en de intensiteit van bosbranden is de afgelopen jaren in het westen van de Verenigde Staten toegenomen, met een duidelijke verlenging van het brandseizoen.

READ  Paus Franciscus zette de schroeven van de maffia vast

Volgens deskundigen wordt dit fenomeen vooral geassocieerd met de opwarming van de aarde: een stijging van de temperatuur, een toename van hittegolven en een afname van de neerslag op plaatsen vormen een ideale brandgevaarlijke combinatie.