Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dronken, raakte hij gewond en liep 5 miljoen schade op van een bar die hem veel alcohol schonk – de avondversie van West-Frankrijk

Deze Amerikaan ontving 5,5 miljoen dollar (4,69 miljoen euro) aan schadevergoeding, die in rekening werd gebracht bij een restaurantbar in Texas. Nadat hij op 17 mei 2019 gewond raakte na een ruzie met een andere cliënt, beschuldigde de man het etablissement er vervolgens van hem te veel alcohol te schenken. Justitie was het onlangs met hem eens.

(Kaart: West-Frankrijk)

Het verhaal dateert van 21 mei 2019, in een restaurant en bar in Texas, VS. Een man genaamd Daniel Rawls werd in het hoofd geschoten na een woordenwisseling met een andere klant bij Fogata Mexican Grill, gelegen in Andrews. Beiden verlieten de instelling in een staat van dronkenschap. Op 27 juli 2021 heeft het Hof 109NS De provincie heeft een restaurant en bar in Texas bevolen om $ 5,5 miljoen (ongeveer 4,69 miljoen euro) schadevergoeding te betalen aan Daniel Rawls, die een rechtszaak heeft aangespannen.

De eigenaar van de Fogata Mexican Grill en de dienstdoende ober die avond waren verantwoordelijk voor het hoofdletsel van hun cliënt, waarbij de rechtbanken oordeelden dat de verwondingen te wijten waren aan overmatig alcoholgebruik.

stop met oordelen “Standaard, wat betekent dat de eigenaar niet heeft gereageerd op het proces of de hoorzitting heeft bijgewoond”krantenberichten, Houston Chronicle. Lynne Haygood, de advocaat van Daniel Rawls, won vijf rechtszaken, “inclusief aansprakelijkheid voor gebouwen, nalatigheid en schade als gevolg van te verwachten crimineel gedrag”, Volgens de plaatselijke krant.

De dronken klant struikelt… en klaagt de instelling aan

Een klacht van Daniel Rawls beschuldigde de restaurantvakbond van het niet adequaat trainen van de ober tijdens de dienst die avond, en hij werd geacht niet in staat te zijn vergevorderde bedwelming van de klant te detecteren. Daniel Rawls bekritiseert ook de Texas Foundation voor het niet bellen van een ambulance nadat hij gewond was geraakt, volgens zijn klacht die hij eerder heeft geraadpleegd. Houston Chronicle.

READ  Reddingsschip "Ocean Viking" redt honderden migranten in de Middellandse Zee

Ten slotte ging Daniel Rawls zo ver dat hij de Fogata Mexican Grill de schuld gaf van zijn val op de parkeerplaats. Volgens hem heeft de eigenaar van de Stichting Lourdes Galindo “Er niet voor gezorgd dat de parkeerplaats vrij is van obstakels die kunnen vastlopen of klanten dronken kunnen worden”.

Het restaurant en de bar hebben volgens de wet van Texas 30 dagen om in beroep te gaan. Daniel Rawls heeft niet publiekelijk gereageerd op de uitspraak van de rechtbank. Volgens Andrews County Jail Records werd de man drie maanden voor het incident in 2019 en afgelopen mei gearresteerd wegens openbare dronkenschap. De eigenaar van de Fogata Mexican Grill kan dit behang gebruiken om in de smaak te vallen.