Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

T-Mobile-operator slachtoffer van massale hack op zijn computer

Na het starten van een onderzoek naar een mogelijke inbreuk op persoonlijke informatie door een groep hackers, bevestigde T-Mobile op maandag 16 april dat er sprake was van een inbreuk op zijn computersysteem.

“Er is ongeautoriseerde toegang tot T-Mobile-gegevens opgetreden, maar we hebben nog niet vastgesteld of persoonlijke gebruikersgegevens zijn aangetast.”Dat zegt een woordvoerder van de Amerikaanse telefoonmaatschappij. “Het toegangspunt is gesloten en we zetten ons diepgaand technisch onderzoek van de situatie voort, op al onze systemen, om de aard van de illegaal gevonden gegevens te bepalen.”, hij voegde toe.

Volgens de beweringen van een groep hackers had de aanval het mogelijk gemaakt om vertrouwelijke gegevens, met name belastingidentificatienummers of rijbewijzen, van honderd miljoen klanten te verzamelen voor marketing op het dark web, het verborgen deel van internet.

Lees onze enquête over de ransomware-business: Hoe cybercriminelen winstgevende ransomware doorverkopen

Dubbele computeraanvallen

Gebaseerd op screenshots geplaatst door een computerbeveiligingssite slaapcomputerZo werden de persoonlijke gegevens van zeker 30 miljoen mensen op fora te koop aangeboden voor het equivalent van 280.000 bitcoins (of ongeveer 11 miljard euro). De hack, die naar verluidt begin augustus plaatsvond, werd gemeld door de nieuwssite moederbord (bankschroef), die werd geciteerd door een verkoper die beweert de eigenaar te zijn Alle consumenteninformatie Van T-Mobile klanten.

Het onderzoek zal enige tijd in beslag nemen, maar we werken op volle toeren. Zolang het niet is voltooid, kunnen we het aantal getroffen gegevens of de geldigheid van advertenties die van andere entiteiten zijn ontvangen, niet bevestigen.aldus T-Mobile.

READ  Uit de studie bleek dat vaccinatie met één dosis AstraZeneca en één dosis Pfizer een goede bescherming biedt

Gegevensdiefstal en ransomware-aanvallen zijn de afgelopen maanden toegenomen, gericht op veel bedrijven en organisaties, waaronder: koloniale pijpleiding Amerikaanse pijpleidingbeheerder, Iers IT-systeem voor gezondheidsdiensten en een grote Indiase luchtvaartmaatschappij. Facebook, Yahoo en Marriott hebben de afgelopen jaren persoonlijke informatie gestolen van meer dan 100 miljoen van hun gebruikers of klanten.

luister ook Computeraanvallen: ransomware-uitbarsting

De wereld met AFP