Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sylvain Ogier: Wat is deze gevaarlijke ziekte die het leven van de voormalige gastheer verwoestte?

Sylvain Ogier: Wat is deze gevaarlijke ziekte die het leven van de voormalige gastheer verwoestte?

Voormalig ‘Treasure Map’-presentator Sylvain Ogier deed donderdag schokkende ontdekkingen. Hij lijdt eigenlijk aan bipolariteit. Een ziekte die op 35-jarige leeftijd wordt vastgesteld.

In de jaren negentig was hij de sterpresentator van ‘Treasure Map’, een spel waarin hij kandidaten volgde in een helikopter. Maar na de glorie kwam de lange afdaling naar de hel voor Sylvain Ogier.

Op donderdag 14 september werd hij uitgenodigd op de set van “PAF”, gepresenteerd door Pascal de la Tour du Pin op de zender C8, en de voormalige presentator sprak over de ernstige ziekte die zijn leven jarenlang verwoestte. Hij, die zich voorbereidt op de release van het boek “I Return From Afar” op Télémaque Editions op 12 oktober, onthulde dat hij lijdt aan bipolariteit. De stoornis werd gediagnosticeerd toen hij 35 jaar oud was.

Hij maakte bijna een einde aan zijn leven

“(Het was) als een donderslag in een blauwe lucht. Plotseling moest ik voor mezelf zorgen, ik moest genezen (…).”

Nadat dit nieuws bekend was geworden, dacht Sylvain Ogier aan het ergste. “Ik was in shock, ik dacht dat ik het niet zou kunnen, vandaar deze hogesnelheidstrein waar ik voor stond, en ik zei tegen mezelf dat het beter is om er onmiddellijk een einde aan te maken. Het is beter om ervan af te komen van dit lijden dat moeilijk te dragen is”, voegde de nu oude strijder eraan toe. 68 jaar oud: “Maar ik heb geweldige kinderen, en ik heb het niet voor hen gedaan.”

Hoewel hij de ziekte, die golven van euforie veroorzaakt gevolgd door ernstige depressies, niet kan genezen, leert Sylvain Ogier er door middel van behandelingen mee leven. De duistere gedachten liggen nu achter hem.

READ  Tentoonstelling Bastien Vives afgelast na "bedreigingen"