Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Super Thunder Moon’: Alles wat je moet weten om deze woensdag 13 juli te bekijken?

primair
Vergeet niet met je ogen te rollen op woensdag 13 juli op Super Thunder Moon. Een astronomisch fenomeen dat de volle maan groter maakt dan normaal.

Super Moon vindt plaats in de nacht van 13 op 14 juli. Het blijft helder tot 04.52 uur. Deze keer wordt het de “Super Thunder Moon” genoemd omdat het in juli verschijnt, een maand die vooral bekend staat om deze krachtige onweersbuien.

Wat is dit fenomeen?

Het is natuurlijk volle maan, maar het is niet zomaar een volle maan: deze keer zal hij beter zichtbaar zijn dan ooit, hij zal 14% groter lijken en hij zal 30% helderder zijn. Dit fenomeen, ook wel perigeum genoemd, doet zich voor wanneer de baan van de maan zo dicht mogelijk bij de aarde staat en de maan vol is. Deze woensdag staat de maan precies 357.264 km van onze planeet.

Wat is de beste tijd om het te observeren?

Het zal aan de hemel verschijnen zodra de zon om 22.00 uur ondergaat. Je kunt er op 14 juli tot 04.52 uur van genieten. Als je een beetje uitgerust bent, kun je ook de passage van een komeet op 270 miljoen km van de aarde observeren met een snelheid van 615 km / s.

Hoe de aanbieding niet missen?

De huidige hoge temperatuur maakt de weersomstandigheden ideaal en de maan zal zonder enige moeite met het blote oog zichtbaar zijn. Maar je kunt jezelf ook uitrusten met apparatuur om dit nauwkeuriger te monitoren. Een “Super Moon”-finale zal deze zomer plaatsvinden, op 11 augustus.

READ  In verlegenheid gebracht ! Een yogaleraar werd gewelddadig aangevallen door een leguaan terwijl hij op het strand zat