Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bekijk adembenemende beelden van de James Webb-telescoop

Space – Nadat de eerste foto op maandag 11 juli werd onthuld door de Amerikaanse president Joe Biden, verscheen hij NASA Op dinsdag 12 juli zijn eindelijk alle foto’s die door de telescoop zijn gemaakt onthuld James Webb. Geweldige foto’s van sterrenstelsels en nevels, Zoals je kunt zien in de video boven het artikelwat het begin vertegenwoordigt van het wetenschappelijk onderzoek waar astronomen over de hele wereld al jaren op wachten.

ADEMBENEMENDE FOTO’S

Tijdens een presentatie van een uur onthulde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie de beelden één voor één. Eerst was er de Zuidelijke Ronde Nevel: een enorme gaswolk rond een stervende ster. Dan Stefan Quintet, een groep sterrenstelsels die met elkaar in wisselwerking staan. En tot slot, de meest indrukwekkende van allemaal, de Carinanevel, die zich op ongeveer 7.600 lichtjaar afstand bevindt en de vorming van sterren illustreert. Het is de thuisbasis van vele massieve sterren, meerdere keren zo groot als onze zon.

“Elk beeld is een nieuwe ontdekking”, zei NASA-beheerder Bill Nelson bij de opening. “Iedereen zal de mensheid een beeld van het universum geven dat we nog nooit eerder hebben gezien.”

De ontdekking van de buitenste planeten

Het laatste kosmische object dat dinsdag is waargenomen, is a extrasolaire planeetdat wil zeggen, een planeet die rond een andere ster dan onze zon draait, een van de hoofdlijnen van het onderzoek van James Webb.

Het werd niet echt gefotografeerd, maar geanalyseerd met spectroscopie, een techniek die wordt gebruikt om de chemische samenstelling van een object op afstand te bepalen. In dit geval WASP-96 b, een gigantische planeet die voornamelijk uit gas bestaat.

READ  De Nintendo Switch OLED heeft ook een Joy-Con-drift

James Webb werd ongeveer zes maanden geleden op eerste kerstdag vanuit Frans-Guyana door een raket de ruimte in gelanceerd Ariadne 5. Het resultaat van massale internationale samenwerking, en in een project sinds de jaren negentig, bevindt zich op 1,5 miljoen kilometer van de aarde.

De publicatie van deze eerste beelden markeert het begin van een enorm wetenschappelijk avontuur, dat vele jaren zou moeten duren en ons begrip van het universum zou veranderen.

Onderzoekers over de hele wereld hebben tijd gereserveerd voor observatie met James Webb, wiens programma voor het eerste jaar van de operatie al zorgvuldig is vastgesteld door een panel van specialisten en openbaar is gemaakt.

De telescoop heeft genoeg brandstof voor 20 jaar. Wereldwijd werkten zo’n 20.000 mensen aan dit project, wat resulteerde in een enorme internationale samenwerking.

Zie ook op The HuffPost: Herbeleef de lancering van de James Webb Telescope in de ruimte met een Ariane-raket