Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Vega-C-raket, het zusje van Ariane 6, werd voor het eerst gelanceerd – LIVE

Takeoff – het kleine zusje vanAriadne 6Vega-C maakt zijn debuut en zal Europa opnemen in de toch al groeiende satellietmarkt. We leggen het belang en de doelstellingen van deze inaugurele lancering uit.

raket Vega C Voor de “Consolidation” is het een verbeterde versie van de Vega-raket gemaakt door het Italiaanse bedrijf Avio. Vega is sinds 2012 ook 20 keer gelanceerd met twee mislukkingen. Twaalf landen dragen bij aan het door Italië geleide Vega-project met € 720 miljoen aanEuropees Ruimteagentschap.

“De eerste vlucht markeert het begin van een nieuw tijdperk, het is het begin van een nieuwe familie van Europese draagraketten”, zegt Daniel Neuschwander, directeur ruimtevaart bij de European Space Agency.

Wat gaat Vega-C doen?

Vega-C’s doel is om grotere satellieten te draaien dan Vega kan. Door zijn grotere omvang zal het Europese ruimtevaartuig in staat zijn satellieten van 2,2 ton de ruimte in te laten vallen, vergeleken met de 1,5 ton in Vega. De Raket Het zal twee uur na de lancering verschillende wetenschappelijke materialen in een baan om de aarde brengen, waaronder de LARES-2-satelliet, een bal voor het bestuderen van het effect van zwaartekracht in een baan.

volgens Arianeruimte, plant de Italiaanse raket 9 lanceringen (7 voor Vega-C en 2 voor Vega). De lancering van de Vega-C is een belangrijke stap voor de lancering van de Ariane 6-raket die is uitgesteld tot 2023 omdat Europa gemeenschappelijke eenheden heeft voor deze twee raketten: de P120C, het hoofdpodium van de Vega-C en de booster voor de Ariane 6 .

Europa zou tegen 2031 17.000 satellieten de ruimte in moeten sturen, 4,5 keer meer dan in het afgelopen decennium. In het licht van de hevige concurrentie uit de Verenigde Staten valt nog te bezien of Europa erin slaagt SpaceX te verslaan.

READ  Shoot Hell: proefperiode van 10 uur nu beschikbaar op Xbox Series X | S! | Xbox One

Zie ook op The HuffPost: succesvolle start van Starliner, Boeing-capsule