Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Studie van het Universitair Ziekenhuis van Toulouse toont aan dat vaccinatie meer beschermt tegen infectie met het Covid-19-virus

Een nieuwe studie van het Universitair Ziekenhuis van Toulouse toont aan dat vaccinatie meer beschermt tegen daadwerkelijke infectie met het Covid-19-virus. (© Nieuws Toulouse / Lucie Fraisse)

Vaccinatie tegen COVID-19 biedt een betere bescherming dan natuurlijke infectie alleen. Dit is een van zijn studielessen Universitair Ziekenhuis van Toulouse, gepubliceerd op 21 september 2021 in het wetenschappelijke tijdschrift “Infectie tijdschrift”.

Er is een serologisch onderzoek uitgevoerd voor zorgverleners

Het onderzoek is uitgevoerd bij 8.758 zorgverleners in ziekenhuizen door de afdelingen Virologie, Arbeidsgezondheid en Infectieziekten, Tussen juni 2020 en juli 2021.

Het werk van onderzoekers van Universitair Ziekenhuis van Toulouse Het maakte het mogelijk limieten vast te stellen voor beschermende antilichamen tegen infectie of herinfectie met het SARS-Cov-2-virus. Om te bewijzen dat de bescherming van vaccinatie beter was dan die van mensen die besmet zijn met Covid-19.

Belangrijkste ontdekking van vaccinstrategieën

“Na twee doses vaccins, 15 dagen na de tweede dosis, had geen enkel individu een lage concentratie van totale antilichamen, ze waren allemaal beschermd met ten minste 89,3%”, merkt het Universitair Ziekenhuis van Toulouse op in een persbericht. Daarentegen 79,3% van de mensen die eerder waren geïnfecteerd maar niet waren gevaccineerd, hadden een beschermingsniveau tegen herinfectie van slechts 12,4%.”

Naast deze ontdekking zou het bijwerken van drempels voor beschermende antilichamen tegen infectie of herinfectie met Covid-19 het mogelijk maken om toekomstige vaccins en therapeutische strategieën beter te definiëren.

“Het definiëren van deze beschermingsgrenzen in relatie tot de antilichaamrespons na vaccinatie of natuurlijke infectie is tegenwoordig essentieel om vaccin (derde dosis) of behandelingsprotocollen (gebruik van monoklonale antilichamen) te verbeteren, met name voor Mensen met immunodeficiëntie “De respons op traditionele vaccinatieschema’s is slecht”, zegt Chloe Demeglio, een biostatisticus in het laboratorium voor virologie van het Universitair Ziekenhuis van Toulouse.

READ  Een eerste geval werd geïdentificeerd in Israël, één in Zwitserland en één in Griekenland

Was dit artikel nuttig voor u? Weet dat je Acto Toulouse in de ruimte kunt volgen nieuws . Met één klik en na registratie vindt u al het nieuws van uw favoriete steden en merken.