Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De eerste massieve sterrenstelsels stopten plotseling met het produceren van sterren

Ze verbrandden de kaarsen van hun leven van beide kanten en stierven toen jong. Dit zijn zes oude en massieve sterrenstelsels die astronomen tegenwoordig beschrijven. Ze hebben in korte tijd veel sterren gevormd. Toen raakte de brandstof op. Ze moesten leeglopen.

Tot vandaag hebben we Universum produceert sterren Dagelijks. Maar toen hij nog maar drie miljard jaar oud was – ongeveer 20% van zijn huidige leeftijd – beleefde hij de meest vruchtbare periode van het veld in zijn hele geschiedenis. Echter, door een bestand om te keren Hubble Ruimtetelescoop (NASA) en alma, de Atacama Large Millimeter/Meter Antenna Array, voor objecten uit deze periode, onderzoekers Ik heb zojuist een geweldige ontdekking gedaan. zes sterrenstelsels Enorme planten missen schijnbaar de waterstof die nodig is om sterren te maken.

“We dachten dat in die tijd alle sterrenstelsels veel sterren vormden. De grootste oude sterrenstelsels in het universum zijn gemaakt om hun stervormingssnelheid na slechts een paar miljard jaar te vertragen. de grote explosie. Maar ons werk laat zien dat deze sterrenstelsels in feite niet echt zijn vertraagd. Ze werkten letterlijk leeg.”Kate Whitaker, een astronoom aan de Universiteit van Massachusetts (VS), zei in een persbericht.

Het was een combinatie van observatietechnieken die de onderzoekers in staat stelden de ontdekking te doen. Met behulp van de Hubble-ruimtetelescoop konden ze de locatie van sterren in sterrenstelsels bepalen en dus de plaatsen stervorming Oud. Samen met ALMA hebben we sporen van koude waterstof kunnen detecteren die aangeven waar zich in de toekomst sterren kunnen vormen. Tot slot, dankzij het zwaartekrachtlenseffect veroorzaakt door: Intergalactische Meesteressen Enorm op de voorgrond en in de breedte een licht Versterking bij alle golflengten en Precisie Een ruimte als geen ander, ze waren in staat om de details van deze zes mysterieuze sterrenstelsels te bestuderen.

READ  De ongelooflijke strijd om sterrenstelsels gefotografeerd door Hubble

Waterstofarme sterrenstelsels

“Galaxies die niet veel sterren maken, komen heel snel tevoorschijn en zijn moeilijk voor ons om waar te nemen. Door het effect van zwaartekrachtlenzen kunnen we ze toch bestuderen.”Justin Spilker, een onderzoeker aan de Universiteit van Texas (VS). Om te begrijpen dat deze zes sterrenstelsels niet stopten met het vormen van sterren na een plotselinge inefficiëntie in waterstofomzetting. Het is omdat tanks leeg zijn Gas de kou.

Hoe doen ? De Astronomie wetenschappers Je negeert het nog steeds. misschien vanwegeenergie injecteer het zwarte gaten superzwaar, waardoor de temperatuur van alle gassen in deze sterrenstelsels steeg. Misschien ook omdat de toevoer van koud gas naar deze sterrenstelsels plotseling werd afgesneden. Maar hoe dan ook, deze zes sterrenstelsels lijken niet in staat om hun tanks met brandstof te vullen en zijn dus niet in staat om de motor voor het maken van sterren te herstarten.

Er valt nog veel te leren…

“We moeten nog veel leren over waarom de meest massieve sterrenstelsels zo vroeg in het universum zijn gevormd en waarom ze hun stervorming hebben stopgezet toen ze vooraf zoveel koud gas hadden.Kate Whitaker legde het uit. Het simpele feit dat deze massieve monsters in het universum in slechts een miljard jaar 100 miljard sterren vormden en vervolgens plotseling stopten met hun stervorming, is een mysterie dat we allemaal zouden willen oplossen en we hebben hier onze eerste aanwijzing.

Futura in de sterrenHet is een onmisbare ontmoetingsplaats voor liefhebbers van astronomie en ruimte. Ontmoet ons elke 1e van de maand voor een volledige rondleiding door de efemeriden van de maand, met tips over hoe u het beste kunt observeren wat er in de lucht gebeurt. U krijgt elke 15e van de maand een speciale aflevering te zien waarin u meer te weten komt over een bepaald object of een bepaalde gebeurtenis die astronomisch en ruimtevaartnieuws zal markeren.

READ  Teleconsulten met huisartsen: extreem stedelijke patiënten

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?