Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een zeer plezierige week voor een nieuwe crash?

Op dit moment zijn we nog steeds onder invloed van de hogedrukkoepel tussen de Azoren, Spanje en Zuid-Frankrijk. Die laatste drijft de onrust naar het noorden en Italië binnen. In dat kader belooft de komende week relatief mooi te worden. Een periode van mooi weer, met allemaal dezelfde banen van bewolkte sluiers, matig winderig en zeer mild (vooral overdag) is te verwachten. Daarna is verdere verslechtering denkbaar, maar daar gaan we in dit artikel uiterst voorzichtig mee om omdat de deadline nog ver weg is.

Op dinsdag komt de zon royaal op met een dunne bewolkte sluier. Die laatste is tegen het einde van de middag tijdelijk dikker in Lozère en van Montagne Noire tot aan de Cevennen. Mistral en Tramontane waaien matig, met rukwinden van 40 tot 50 km/u over het Rhônedal en Corbierre. Deze wind neemt in de middag af. Aangename maximumtemperaturen voor het seizoen: 23 tot 25°C in de Languedoc en 25 tot 26°C, lokaal 27°C in Roussillon.

Op woensdag houdt de zon ook aan boven de vlaktes en de kust, het enige nadeel is dat sommige wolken zich zullen vastklampen aan de reliëfs van de bergen van de Pyreneeën, Espinos, Seven en Luzer, waar zeldzame druppels kunnen worden verkregen. De noordwestenwind bereikt 40 tot 50 km/u, plaatselijk 60 km/u. De lichte temperaturen zijn wat fris, vooral in winderige gebieden, maar de maximumtemperaturen blijven aangenaam met 23 tot 24°C op de binnenvlaktes en 25 tot 26°C op de kustvlakten.

Donderdag de zon in de ochtend en dan kan de lucht in de middag gesluierd worden door hoge wolken. Mistral en Tramontane waaien zeer hard met rukwinden van 50 tot 70 km/u, vooral in hun mijlsgebieden. Onder invloed van wind een relatieve temperatuurdaling met een maximum van 20 tot 22 graden Celsius in de binnenvlaktes, tot 23 of 24 graden Celsius in de kustvlakten. Op vrijdag blijft de zon over onze streken schijnen. Mistig en tramontane beginnen te verzwakken en maken plaats voor een subtiele zeebries in de middag.

READ  We kennen de maximaal mogelijke snelheid van computers

Voor het volgende weekend zou er een verslechtering moeten optreden. Hieronder staan ​​de formulieren CEP (links) en GFS (rechts). De twee modellen zien een dynamisch lagedrukgebied dat vanuit Ierland naar de nabijgelegen Atlantische Oceaan zinkt, met opmerkelijke verschillen. In het CEP-model zinken de lagere drukken naar het noorden van Spanje/de Golf van Biskaje. In dit scenario zal een vrij dynamische zeestroming optreden, wat in onze regio onstabiel weer geeft met zware regenval in de Cevennen.

In het GFS-scenario zinkt het lagedrukbassin in Frankrijk. In deze context zullen we noordelijker zijn met een voorbijgaande en lage intensiteit verslechtering maar vooral een significante temperatuurdaling. Script wordt deze week herzien.