Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Inscripties werden vanaf de aarde gezien op een trans-Neptunus-lichaam

Dankzij de waarneming van stellaire voortekenen is een internationaal team van astronomen erin geslaagd landvormen te detecteren op (307261) 2002 MS4, een van de grootste bekende objecten over Neptunus.

los ruimte a . op transneptunisch object, dit betekent dat het lichaam datin een baan om de aarde Hij staat er grotendeels achter Neptunus, Niet niet makkelijk zonder een bericht te sturen doorvragen in de regio. van bijna 4000 bekende dingen Tot nu toe in dit gebied van zonnestelsel, Alleen maar plutonische systeem En (486958) Arrokoth En zo werd het onderzocht, Dankzij de sonde nieuwe horizonten. foto Pluto en Sharon dan geopenbaard pieken Toegang 6 kilometer Terwijl de opgewerkte beelden van Oberon, de grootste Uranus maangenomen door reiziger 2, Het toont een berg van ongeveer 11 kilometer lang.

READ  Je bent beter beschermd na zowel het vaccin als de infectie

Het gaat echter toevallig door Neptunus tussen ons en A ster. Tijdens zo’n gebeurtenis, ongezien, transneptunisch genoemd, Een paar seconden schuilen Asterisk, waarmee u kostbare details op het kleine lichaam (en mogelijk op het sterretje) kunt onthullen. De ongezien Astrocyten hebben dus opmerkelijke vooruitgang geboekt in de kennis van eigenschappen fysiek en de ringen van de centaur En van transneptuniërs.

Groot lichaam voorbij de planeten

(307261) 2002 MS4 is een transneptuniaans object, meer bepaald een klassiek object van Kuipergordel (ook wel genoemd ” kopiano ‘), wat betekent dat het niet bestaat orbitale resonantie met Neptunus. 2002 MS4 Het wordt als “heet” beschouwd, niet in de zin van zijn temperatuur – het is ver van de zon, het is in −230 °C ! – maar in de zin In beweging, wat een relatieve baan is neigingen (17,7 graden).

Meetdiameter 800 km 2002 MS4 Hij is een van de twintig groter lichaam Direct bekend in een baan rond de zon. Dit is geweldig dwergplaneet Vaardigheid, ontdekt door Chad Trujillo en Michael Brown in 2002, blijft tot op de dag van vandaag groter wezen Het zonnestelsel zonder wetenschappelijke naam.

Sterrenwolken te hulp

Zoals ongezien, september tussen 2019 en 2021, inclusief grote bedrijven Transneptunus 2002 MS4, in het kader van het project gelukkige ster Van de Europese Onderzoeksraad (ERC). 116- Masoud telescopen In Europa, Noord-Afrika en West-Azië op 8 augustus 2020.

De Gegevens verzameld door Flavia L. Rommel en zijn medewerkers hebben vastgesteld dat MS in 20024 De diameter is ongeveer 800 ± 24 km. Op deNoordelijk halfrond Verwacht, er zijn hints van inscripties Ongeveer 20 kilometer, meer bepaald bergachtig en laag. Volgens de auteurs, als 2002 MS4 Het bestaat voornamelijk uit ijs met een dichtheid tussen 1,0 en 2,0 g/cm3, kan dit object hoogtes van ongeveer 7 km ondersteunen, maar als de ijsdichtheid naar het midden van het object toeneemt, kan 2002 MS4 hogere reliëfs ondersteunen. De grazende lichtcurve in het verre noorden, verkregen van het Varages Observatorium, in Frankrijk, toont ook directe detectie van een licht reliëf: ster hsHet verscheen gedeeltelijk voor opkomst, mogelijk als gevolg van een lokale depressie of berg.

READ  Genetisch gemodificeerde bacteriën spelen boter en kaas met wetenschappers

Futura in de sterrenHet is een onmisbare ontmoetingsplaats voor liefhebbers van astronomie en ruimte. Ontmoet ons elke 1e van de maand voor een volledige rondleiding door de efemeriden van de maand, met tips over hoe u het beste kunt observeren wat er in de lucht gebeurt. U krijgt elke 15e van de maand een speciale aflevering te zien waarin u meer te weten komt over een bepaald object of een bepaalde gebeurtenis die astronomisch en ruimtevaartnieuws zal markeren.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?