Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat als Covid-19 haar gevoelig maakt voor kleuren?

Britse kappers voerden patchtests uit om feedback van klanten te testen.

Is dit een nieuwe show voor COVID-19 ? In het VK waarschuwden kappers voor het optreden van allergische reacties. Huiduitslag of brandwonden op de hoofdhuid en nek, haarkleurmiddelen hebben naar verluidt ernstige gevolgen gehad voor sommige patiënten.

Kappers in verschillende delen van het land hebben gemeld dat sommige van hun klanten nieuwe allergische reacties op haarverf hebben gehad nadat ze het coronavirus hadden opgelopen. Om dergelijke situaties te voorkomen, raadt de National Hair and Beauty Federation, die haarstylisten en schoonheidsspecialisten samenbrengt, nu aan om met klanten te testen om ervoor te zorgen dat ze reageren.

Verandering in het immuunsysteem

Zoals genoemd BBCEr kan dus 48 uur voor het aanbrengen van haarverf een pleistertest worden gedaan om te anticiperen op een mogelijke allergische reactie. De media noemen als voorbeeld een jonge vrouw die onlangs herstelde van het virus en reageerde op een van deze patch-tests toen de gebruikte kleurstof dezelfde was als de kleurstof die ze 10 jaar geleden gebruikte. Deze kapperszaak heeft patchtests uitgevoerd om de reactie van de klant te garanderen, en het centrum heeft dit scenario met vier andere klanten ervaren.

Momenteel is er geen wetenschappelijk bewijs dat de aanwezigheid van het virus in verband brengt met allergieën. Hoe verklaren we deze reacties? Geleerden van Imperial College London bieden een verklaring. In feite zou dit fenomeen het gevolg kunnen zijn van een wijziging in het immuunsysteem veroorzaakt door het virus. De aanwezigheid van Covid-19 in het lichaam kan in zekere zin het immuunsysteem herprogrammeren. Meer studies hebben nog geen verband aangetoond tussen het virus en deze interacties.

READ  De meteoriet die in Straatsburg op een auto viel, was tenslotte geen meteoriet

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze inhoud: