Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waar is de epidemie in de Dordogne?

Het infectiepercentage blijft dalen, hoewel het aantal patiënten in het ziekenhuis nog steeds erg hoog is

“De circulatie van het virus blijft vertragen in Nieuw-Aquitanië”, merkt het Regionaal Gezondheidsagentschap (ARS) op in zijn laatste persbericht. Het departement Dordogne volgde deze daling. Op donderdag 23 september was het besmettingspercentage 31,1 positieve gevallen per 100.000 inwoners (46,1 in het district). Het positiviteitspercentage voor alle soorten tests is nu slechts 0,95%.

Het aantal mensen op de intensive care bleef dalen. Aan de overkant van de rivier de Dordogne zijn er slechts vier mensen die vanwege Covid op de intensive care zijn geplaatst. 219 mensen hebben deze diensten doorlopen sinds de pandemie in maart 2020 begon. En 261 mensen stierven in ziekenhuizen, of 16,9% van de gehospitaliseerde patiënten.

Het enige zorgwekkende cijfer is ziekenhuisopname. Op zaterdag 25 september werden nog 98 mensen behandeld voor Covid in de Dordogne, waardoor de provincie Nouvelle-Aquitaine het zwaarst getroffen werd door de bevolking (400.000). Er waren 163 gevallen op het hoogtepunt van de epidemie, in februari 2021. Een verklaring zou de hoge leeftijd van de Peregor-bevolking zijn.

Wat betreft vaccinatie: op donderdag 23 september had 76,3% van de Peregord-bevolking minstens één dosis gekregen, 73,5% beide.

READ  Vijf nieuwe gemeenten verminderen het stadswaterverbruik in Wallonië