Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Studie: Khosta-2, in de buurt van Covid-19, waarschuwt wetenschappers

Studie: Khosta-2, in de buurt van Covid-19, waarschuwt wetenschappers

gepubliceerd

StadyKhosta-2, in de buurt van Covid-19, waarschuwt wetenschappers

Een Amerikaanse studie van dit virus dat mensen kan infecteren, behorend tot dezelfde subklasse van coronavirus als Covid-19, roept op tot de ontwikkeling van universele vaccins tegen dit type ziekteverwekker.

Khosta-2 werd ontdekt in vleermuizen in Rusland. (illustratieve afbeelding)

Persbureau Frankrijk

Khosta-2, ontdekt in vleermuizen in de buurt van Sochi National Park in Rusland in 2020, heeft furore gemaakt in de wetenschappelijke gemeenschap. Het behoort tot de familie van het “Sarbic-virus”, dezelfde subklasse van coronavirus als Covid-19, dat “verontrustende eigenschappen” heeft, kunnen we lezen in de studie uitgevoerd door onderzoekers van de Washington State University in de Verenigde Staten, gepubliceerd op 21 september in het journaal PLoS-pathogenen.

In de afgelopen jaren zijn honderden Sarpicvirussen die zijn ontdekt – waarvan de meeste zijn gedetecteerd in Aziatische vleermuizen – volgens rapporten niet in staat om menselijke cellen te infecteren. “Westen van Frankrijk”. Hetzelfde dachten wetenschappers voor de Russische Khosta-1 en 2, voordat dit nieuwe onderzoek anders aantoonde. Khosta-2 zou mensen kunnen infecteren en bestaande vaccins tegen Covid-19 kunnen omzeilen.

Sarbecovirus-vaccins

Viroloog Michael Letko, auteur van de studie, benadrukt het potentiële gevaar van SARP’s en benadrukt de noodzaak om nieuwe vaccins te ontwikkelen die niet alleen gericht zijn op bekende varianten van Covid-19, maar beschermen tegen alle SARP’s.

Het onderzoek relativeert de situatie echter door te stellen dat Khosta-2 geen genen lijkt te bevatten die bij mensen een ernstige ziekte kunnen veroorzaken. Maar als het virus zich wijd verspreidt en zich vermengt met de SARS-CoV-2-genen, kan de situatie veranderen.

(ka)

READ  Is Covid lang, vooral in het hoofd? controversiële studie