Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Studie identificeert de koolstofopslagcapaciteit van 10 miljard bomen in Afrika bezuiden de Sahara

Studie identificeert de koolstofopslagcapaciteit van 10 miljard bomen in Afrika bezuiden de Sahara

Verspreide bomen verschijnen op een okergele ondergrond op de eerste pagina van 2 maart editie van natuur. Het groeit in de dorre gebieden van Afrika bezuiden de Sahara, waar het essentiële ecosysteemdiensten levert voor zowel het milieu als de lokale bevolking. Net als elders spelen ze een belangrijke rol in de koolstofcyclus door koolstofdioxide te absorberen2 lucht, waarna de koolstof (C) – vervolgens opgeslagen in de wortels, stam, takken en bladeren – wordt gescheiden van de zuurstof (O2). Maar hun verspreiding over grote gebieden maakt ze bijzonder moeilijk te bestuderen.

Als deze bijna belabberde bomen in de schijnwerpers stonden van het Scientific Journal van deze week, zou dat veelzeggend zijn Werken gepubliceerd in 1elk Marsop het moment dat Gabon opende Een bostopTop over tropisch bosbehoud en duurzaam beheer. Deze studie is de eerste in zijn soort die de hoeveelheid koolstof beoordeelt die is opgeslagen buiten de dichte tropische bossen van het Afrikaanse continent.

Door de kenmerken van bijna 10 miljard bomen in de semi-aride Afrikaanse regio ten noorden van de evenaar te analyseren, schatten de onderzoekers de hoeveelheid opgeslagen koolstof op 0,84 miljard ton. vergelijken, De hoeveelheden opgeslagen door het bos in stedelijk Frankrijk vertegenwoordigen 2,4 miljard ton, lokaliseert Inrae, het Franse onderzoeksinstituut voor landbouw, voeding en milieu, dat aan het werk heeft deelgenomen. met de huidige situatie, INASA, ook een partner in het project, specificeert:

“De onderzoekers ontdekten dat er meer bomen verspreid zijn over de semi-aride regio’s van Afrika dan eerder werd gedacht, maar ze slaan ook minder koolstof op dan sommige modellen hadden voorspeld.”

Om deze gedetailleerde inventaris te maken, vertrouwden de onderzoekers op een programma voor kunstmatige intelligentie dat meer dan 300.000 afbeeldingen met hoge resolutie scande die door de satelliet waren verkregen en een gebied van bijna 10 miljoen vierkante kilometer bestreken.

READ  Een mogelijke signatuur van leven op Mars ontdekt door 'Curiosity'

Gratis toegang tot gegevens

Met behulp van een innovatieve methode konden ze de hoeveelheid koolstof schatten die is opgeslagen in de bladeren, het hout en de wortels van elke boom. “Nadat ze de droge gebieden in vier zones hadden verdeeld op basis van jaarlijkse regenval, ontdekten ze dat bomen 51 kg koolstof opslaan in de drogere gebieden, en tot 98 kg waar de neerslag het zwaarst is,” Scharnier natuur.

Het team stelde het gratis ter beschikking de database die ze hebben samengesteldH op houtmassa, bladmassa, wortelmassa en koolstofvoorraad voor elke boom in het bestudeerde gebied. Het gebruik van deze informatie kan helpen bij het verbeteren van modellen van de gevolgen van klimaatverandering voor droge gebieden.

In onderstaande video, in het Engels, geproduceerd door NASA, wordt in detail uitgelegd hoe de onderzoekers het deden.