Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moeten we ons zorgen maken over de vele asteroïden die de aarde begrazen?

Moeten we ons zorgen maken over de vele asteroïden die de aarde begrazen?

Geplaatst op zaterdag 4 maart 2023 om 22:55 uur

Le Parisien meldt dat er de afgelopen dagen verschillende rotsachtige objecten de aarde zijn gepasseerd. Maar ze steken momenteel op redelijke afstand van de blauwe planeet over en observatie-instrumenten blijken effectiever te zijn.

Minstens zeven asteroïden zijn deze week dicht bij de aarde gepasseerd, dus NASA heeft drie ervan als potentieel gevaarlijk beschouwd ParijseZaterdag 4 maart.

Zelfs twee rotsachtige objecten ter grootte van een basketbalveld passeerden op 27 en 28 februari 4,8 en 3,6 miljoen kilometer van de blauwe planeet. Verbazingwekkende afstanden die zeer snel kunnen worden verkort als twee asteroïden botsen en een van hen naar de aarde afbuigt.

Een steeds effectiever meetnet

Dus moeten we ons daar zorgen over maken? asteroïdeOp deze afstand zou hij zich niet tot haar aangetrokken voelen [la planète] Als een magneet“En het zal niet van zijn koers afwijken”, legt Ile-de-France Caitlin Lantz, assistent-astronoom aan het Institute of Space Astrophysics, uit. Het is een geruststellend teken toegevoegd aan het feit dat het systeem voor het detecteren van rotsachtige objecten steeds meer effectief.Het observatienetwerk bewijst zijn waarde, vooral dankzij de instrumenten die dit jaar bij de European Space Agency zijn geplaatst: telescopen op de grond en het rekencentrum in Frascati, nabij Rome (Italië)Ian Carneli, missiemanager van Hera, wiens doel het is de aarde te beschermen tegen asteroïden.

Hoewel gevallen van asteroïden die de aarde raken zeldzaam zijn, stortte in 2013 een rotsachtig object neer op Russische bodem, nabij Chelyabinsk, in het noorden van Kazachstan. Gelukkig was het niet erg lang, zo’n 20 meter, maar op de grond richtte het wat schade aan. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat een dergelijk evenement binnenkort zal plaatsvinden.

READ  Bacteriën in hydrothermale bronnen zijn een geweldige energiebron