Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

7 goede redenen om meer kool te eten voor een betere gezondheid

Kijkend naar de voedingsgegevens en antioxiderende eigenschappen van kool, wordt deze knapperige en veelzijdige kruisbloemige groente duidelijk ondergewaardeerd.

Kool, een lid van het geslacht Brassica van kruisbloemige groenten, deelt zijn botanische erfgoed met krachtige groenten zoals kool, broccoli en spruitjes. Net als zijn groene neven, bevat kool grote hoeveelheden antioxidanten, wat de verrassende lijst met potentiële gezondheidsvoordelen kan verklaren. Behalve dat het vol zit met ontstekingsbestrijdende stoffen, is kool rijk aan vitamine C en K, die hun deel van de voordelen bieden. Deze eenvoudige groene krop is zelden het middelpunt van maaltijden en wordt vaak meer gebruikt vanwege de knapperige textuur dan vanwege de smaak. Als u echter eenmaal de vele gezondheidsvoordelen ontdekt, wilt u het misschien een voorsprong op uw bord geven.

Hier zijn zeven redenen waarom kool bijt.

1. Kool helpt ontstekingen te verminderen

Het vermogen van kool om ontstekingen te verminderen is verantwoordelijk voor een groot deel van zijn gezondheidspotentieel. Elk knapperig blad zit boordevol antioxidanten, eetbare stoffen waarvan bekend is dat ze schadelijke vrije radicalen wegvangen. Een studie gepubliceerd in het International Journal of Food Sciences and Nutrition ontdekte dat kaempferol, quercetine en apigenine de meest voorkomende antioxidanten zijn in groene kool, terwijl cyanidine het meest voorkomt in rode kool. Deze stoffen kunnen aanzienlijke gezondheidseffecten hebben. Kaempferol is bijvoorbeeld in verband gebracht met kankerpreventie en cyanidine heeft volgens het onderzoek antidiabetische, kankerbestrijdende en anti-obesitaseffecten.

Glucosinolaten zijn andere heilzame stoffen in kool. Wanneer deze verbindingen worden geconsumeerd en in weefsels worden opgenomen, gaan ze een interactie aan met signaaleiwitten in cellen die enzymen, eiwitten en andere beschermende antioxidant- en ontstekingsremmende moleculen door de cel produceren. Dit proces helpt het lichaam zich te ontdoen van zeer reactieve zuurstofsoorten en ander giftig afval. Dit kan ontstekingen en oxidatieve stress verminderen, wat enige bescherming kan bieden tegen hart- en vaatziekten, kankerverwekkende stoffen en stofwisselingsstoornissen zoals diabetes.

2. Kool kan een rol spelen bij de bestrijding van kanker

In de afgelopen jaren is het kankerbestrijdende potentieel van kruisbloemige groenten onderwerp van veel discussie geweest. Kool is een kruisbloemige groente en heeft een unieke voedingsmatrix die goed samengaat met een kankerbestrijdend dieet. Om te beginnen is kool rijk aan vitamine C, met 25 milligram per kopje, waardoor het een uitstekende bron is. Onderzoek suggereert dat een dieet rijk aan vitamine C een rol kan spelen bij het voorkomen van long-, borst- en alvleesklierkanker.

READ  SpaceX brengt de eerste fabriek de ruimte in

Dan zijn er weer die heilzame glucosinolaten. Nadat kool is gehakt, gekauwd of verteerd, worden de glucosinolaten afgebroken tot bioactieve verbindingen met potentiële ontstekingsremmende eigenschappen. Onderzoek ondersteunt dit idee. Dit kan bijdragen aan de ontgifting van kankerverwekkende stoffen. Voorbeeld: een onderzoek onder Chinese volwassenen die werden blootgesteld aan luchtverontreiniging wees uit dat degenen die meer glucosinolaten consumeerden, lagere metingen van de giftige stoffen in hun urine hadden. Bovendien toonde een studie die in april 2018 in het British Journal of Nutrition werd gepubliceerd aan dat het eten van kruisbloemige groenten zoals kool in verband werd gebracht met een lager risico op borstkanker. Ander onderzoek in de Annals of Oncology koppelde kool aan een lager risico op darmkanker.

3. Kool kan het herstel van COVID-19 stimuleren

Als een aanval van COVID-19 je neerslachtig maakt, overweeg dan kalmerende koolsoep als onderdeel van je herstelpakket. Uit een studie die in augustus 2020 in het European Journal of Allergy and Clinical Immunology werd gepubliceerd, bleek dat het eten van kool en gefermenteerde groenten de ernstige gevolgen van COVID-19 kan verminderen. De auteurs van het onderzoek veronderstelden dat de antioxidanten in kool de insulineresistentie en schade aan de longen en bloedvaten zouden kunnen verminderen, twee ernstige bijwerkingen van het virus. Napa-kool en Taiwanese kool zijn de beste keuzes van de chow voor een geruststellende soep als je ziek bent. Beide soorten zijn vooral effectief in soepen en stoofschotels wanneer ze tijdens de laatste vijf minuten van het koken worden toegevoegd. Om de antivirale voordelen van kool en gist te krijgen, probeer kimchi als bijgerecht bij een kom noedels of eieren.

READ  tiener post. Waarom is Creools leren belangrijk in Haïti

4. Kool helpt bij de bloedstolling en de gezondheid van de botten

Vitamine K is misschien niet de meest gemelde voedingsstof, maar het is niet zonder gezondheidsvoordelen. Zoals de National Institutes of Health stelt, is vitamine K verantwoordelijk voor belangrijke functies zoals bloedstolling en botgezondheid. Gelukkig is kool een uitstekende bron, met 1 kopje met 53 microgram.

Een nadeel: deze vitamine is in vet oplosbaar. Zorg er daarom bij het bereiden van kool voor dat het een bron van voedingsvet bevat om ervoor te zorgen dat het wordt opgenomen. Veel van het voedsel dat u met kool kookt, bevat van nature vet, zoals rundvlees en vette vis. Een andere manier om vet toe te voegen, is door dressings op basis van olie in koolsla te gebruiken en mayonaise van goede kwaliteit te gebruiken om koolsladressing te maken.

5. Kool is goed voor de spijsvertering

Als goede bron van vezels kan kool spijsverteringsproblemen zoals diarree en obstipatie verminderen. Onoplosbare plantaardige vezels zijn een essentieel hulpmiddel bij de spijsvertering, omdat het de ontlasting dikker maakt en een regelmatige stoelgang bevordert. Bij sommige mensen kunnen de zwavelverbindingen in kool echter gasvorming en een opgeblazen gevoel veroorzaken. Mogelijk moet u experimenteren om uw tolerantieniveau te bepalen. Overweeg voor een dubbele klap op de spijsvertering om gefermenteerde kool (ook bekend als kimchi) toe te voegen aan maaltijden en snacks. Kimchi bevat Lactobacillus-bacteriën. Melkzuurbacteriën bevatten probiotica met gezondheidsbevorderende eigenschappen die kunnen helpen onze spijsvertering te verbeteren en ons darmmicrobioom te ondersteunen door een gevarieerde mix van gezonde darmmicroben te creëren. Een studie die in november 2021 in Foods werd gepubliceerd, toonde aan dat voedsel dat is gefermenteerd met Lactobacillus de reactie van de darm op stress kan moduleren. Een studie die in juli 2020 in de Journal of Nutrition werd gepubliceerd, concludeerde dat gefermenteerd voedsel darmdysbiose helpt bestrijden (een onbalans van darmmicroben die tot ontstekingen kan leiden).

READ  Covid-19: Een studie onthult de oorzaken van verlies van reukvermogen tijdens infectie

6. Kool is rijk aan vitamine C

Je kunt vitamine C combineren met citrusvruchten zoals sinaasappels en citroenen, maar sluit kool ook niet uit voor een boost. Naast de mogelijke kankerbestrijdende effecten biedt de vitamine C in kool veel voordelen voor uw gezondheid, te beginnen met uw huid. Het kan een jeugdiger uiterlijk bevorderen omdat het de collageenproductie stimuleert, suggereert onderzoek. Sommige onderzoeken hebben hoge niveaus van vitamine C in verband gebracht met UV-bescherming en verminderde tekenen van huidveroudering. De verkoopargumenten van C houden daar niet op! Vitamine C helpt ook bij wondgenezing, het verbeteren van het immuunsysteem, het verminderen van de ernst van sommige tandvleesaandoeningen en het absorberen van ijzer, een ander belangrijk mineraal voor het lichaam. IJzer kan afkomstig zijn van heem (dierlijke) of niet-heem (niet-dierlijke) bronnen, hoewel heem-ijzer het best wordt opgenomen. Om het meeste ijzer en vitamine C binnen te krijgen, bereid je kool als bijgerecht bij lamsvlees of ander geroosterd rood vlees.

7. Kool bevordert de gezondheid van het hart

Cardiovasculaire gezondheid en ontsteking zijn nauw met elkaar verbonden. Het is dus geen verrassing dat kool die rijk is aan antioxidanten hart-gezond voedsel is. Sommige onderzoeken tonen aan dat kaempferol en quercetine, gevonden in groene kool, en cyanines, gevonden in rode kool, een gezonde hartfunctie kunnen ondersteunen. Afzonderlijk ontdekte een studie die in februari 2021 in het British Journal of Nutrition werd gepubliceerd, waarin de voeding van oudere vrouwen werd gevolgd, dat degenen die de meest kruisbloemige groenten aten, minder verkalking van de aorta in de buik hadden, wat een risicofactor is. Cardiovasculaire gebeurtenissen. Eet kool en knabbel eraan om de gezondheid van het hart en vele andere voordelen te verbeteren!

* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een taal die voor iedereen toegankelijk is. In ieder geval kan de verstrekte informatie de mening van een gezondheidsprofessional niet vervangen.