Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Strijd tegen Israëlische infiltratie in al-Aqsa

Strijd tegen Israëlische infiltratie in al-Aqsa

AA / Den Haag

Een reeks protesten heeft plaatsgevonden in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, en in Den Haag en Maastricht, waarbij de infiltratie van Israëlische troepen in de al-Aqsa-moskee in Jeruzalem wordt veroordeeld.

Volgens de correspondent van het Anatolische Agentschap verzamelden zich verschillende demonstranten bij de zetel van het Nederlandse parlement in Den Haag en marcheerden op Gokamp Park.

Demonstranten scandeerden leuzen tegen de bezetting en misdaden van de Israëlische strijdkrachten en eisten de terugtrekking van Israël uit de Palestijnse gebieden en het verlenen van onafhankelijkheid aan de Palestijnen.

Ze riepen op tot een boycot van Israël en bekritiseerden de discriminerende behandeling om Palestijnse redenen in verband met het conflict in Oekraïne.

Er braken rellen uit toen de Israëlische politie vrijdag een moslimheiligdom binnenging na het ochtendgebed in de al-Aqsa-moskee, wat tot verontwaardiging leidde op Arabisch en internationaal niveau.

Het Palestijnse Rode Kruis zei in een verklaring dat “153 Palestijnen gewond raakten” als gevolg van de Israëlische inval.

De spanningen lopen al dagen hoog op in Jeruzalem en het terrein van de al-Aqsa-moskee, met Pesach-vieringen in de nasleep van oproepen van Israëlische kolonisten en Joodse groepen om de moskee vanuit de ’tempel’ te bezetten. (Pesach).

* Vertaald uit de Arabische taal door Hajar Cherni

READ  Leidt de sluiting van winkels in Nederland tot de komst van klanten bij grenswinkels?