Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Strijd om NASA’s maancontract

Ontkenning – De keuze van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, die vertrouwt op SpaceX in plaats van Blue Origin of Dynetics, leidde al snel tot juridische stappen van de verliezers.

In april koos NASA ervoor om iedereen te verrassen SpaceX ruimtevaartuig Om Amerikaanse astronauten opnieuw op de maan te laten verschijnen als onderdeel van het Artemis-programma. Een contract van $ 2,9 miljard bood financiële steun en nieuwe legitimiteit voor dit gekke project, tot dan toe volledig gefinancierd door SpaceX op eigen geld.

Volgens Amerikaanse media was het aanbod van SpaceX twee tot vier keer ambitieuzer en goedkoper dan dat van zijn concurrenten, respectievelijk Dynetics en Blue Origin. Verrassend in meer dan één opzicht, omdat experts verwachtten dat NASA haar oorspronkelijke plan zou volgen, namelijk om risico’s zoveel mogelijk te verminderen door ten minste twee fabrikanten te kiezen. Het deed dit om het internationale ruimtestation en de bemanningswisselcontracten te leveren.

Snel, Losers, Blue Origin, Jeff Bezos Corporation, Amazon-oprichter en Dynetics

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 61% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor 1 euro voor 2 maanden

Al geabonneerd?
Log in

READ  Deltavariabele: vervuiling, ziekenhuisopname, intensive care ... The Alarming Outlook van het Pasteur Instituut