Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het steeds toenemende aantal ziekenhuisopnames in Polynesië

Aantal patiënten in het ziekenhuis voor COVID-19 blijf vorderen
Frans-Polynesië, waardoor het op 412 mensen komt, van wie er 55 op de intensive care liggen, zei het plaatselijke ministerie van Volksgezondheid vrijdag in Papeete (zaterdag in Parijs).

Na gebruik van alle beschikbare bedden in ziekenhuizen en klinieken, zag het ziekenhuiscentrum zich vrijdag genoodzaakt zijn eerste patiënten te verwelkomen op het centrale plein, een gang die is ingericht als herstelruimte. De diensten van dit ziekenhuis zijn al opnieuw ontworpen om meer patiënten te kunnen huisvesten en de bedden zijn in de kantoren geplaatst.

Bevolking in gevaar

Honderdvijftig zuurstofconcentratoren kwamen per vliegtuig aan op Tahiti. 44 van hen werden afgeleverd in het ziekenhuiscentrum. Anderen zullen het mogelijk maken om de verzadiging van het ziekenhuis te verminderen door sommige patiënten thuis te houden. De lokale overheid heeft een “vastendag” uitgeroepen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van Zuid-Irak COVID-19. Het wordt gehouden op 5 september in aanwezigheid van de vijf meest representatieve religieuze denominaties in Polynesië.

Vrijdag heeft de epidemie 385 mensen het leven gekost, waaronder 15 in de afgelopen 24 uur. Onder hen kwamen er 237 tussenbeide in de maand augustus. Deze gewelddadige piek van de epidemie wordt verklaard door de introductie van alternatieve delta In een slecht gevaccineerde samenleving hebben veel comorbiditeiten te maken, zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten.

READ  Een kort dutje doen is gunstig tegen hersenveroudering