Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze mummie in zeer goede staat werd ontdekt in Pompeii, archeologen stelden vragen

De Italiaanse stad Pompeii staat bekend om het tragische lot van haar inwoners. Hoewel veel hoeken van deze stad al zijn opgegraven, blijft bijna een derde van de begraven stad onontgonnen.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Archeologie: de lichamen van twee mannen opgegraven ten noorden van Pompeii
Opgravingen die aan het begin van het jaar in Pompeii werden uitgevoerd, brachten twee nieuwe slachtoffers van de vroegere woede van de Vesuvius aan het licht. Ontdek foto’s van het werk van archeologen op de site. Sites van Pompeii

Pompeii werd op 24 augustus 79 na Christus verwoest dooruitbarsting De de Vesuvius. Tijdens dit fenomeen versteenden de slachtoffers, die de afdruk van hun lichaamsvorm eeuwenlang heeft bewaard. ten tijde van We hebben ze opgegraven tijdens archeologische opgravingenDeze slachtoffers onthullen situaties die als situaties kunnen worden geïnterpreteerd in slaap of pijn.

Natuurlijk zijn niet alle getuigen van het leven dat ze in Pompeii hebben doorgebracht omgekomen bij de uitbarsting van de Vesuvius, omdat de geschiedenis van de stad zich uitstrekt van zes tot negen eeuwen vóór de verwoesting. In de directe omgeving van de begraven stad, Zo ontdekten archeologen het lichaam van een voormalige slaaf in zijn graf, hermetisch afgesloten 10 jaar voor de uitbarsting van een vulkaan vulkaan.

mummie cultuur

Het lichaam is 2000 jaar zeer goed bewaard gebleven, vooral omdat de delen er gemummificeerd uitzien en de overblijfselen van het oor en het haar nog steeds aanwezig zijn in het individu. Volgens de inscriptie op gevaarlijk, heette Marcus Vinerius Secondo en werd een keizerlijke priester en arrangeur van toneelstukken in de Griekse taal.

READ  psychologie. Alles gehaast doen: wat is voorschot?

Deze ontdekking vraagt ​​onderzoekers naar de opzettelijke aard van mummificatie en toont ook aan dat de Griekse cultuur voldoende aanwezig was in Pompeii, een decennium voor het einde van de stad, om toneelstukken in het Grieks op te voeren.

Zeldzame ontdekking van een verglaasd brein tijdens de uitbarsting van de Vesuvius

Het is een schokkende maar opwindende archeologische zeldzaamheid gemaakt op de plaats van Herculaneum, niet ver van Pompeii. Wat eruitziet als een steen die door de eeuwen heen gepolijst is, is slechts een deel van brein Het dateert uit 79 voor Christus. Tijdens de uitbarsting van de Vesuvius veranderde de intense hitte en vervolgens een plotselinge temperatuurdaling hersenweefsel in glas.

Futura-artikel met Agence France-Presse-Relax News, gepubliceerd op 24 januari 2020

De vondst lijkt op een gewone glimmende zwarte steen, maar Italiaanse antropologen hebben ontdekt dat het deel uitmaakt van de hersenen van een slachtoffer vulkaanuitbarsting Van de Vesuvius, bijna tweeduizend jaar geleden. De ontdekking, die werd onthuld in New England Journal of Medicine, is een archeologische zeldzaamheid gevonden in de ruïnes van Herculaneum, een oude Romeinse stad verwoest door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in Op 79 na JC, niet ver van de beroemdste bezienswaardigheden van Pompeii, in de Golf van Napels.

De experts, die decennialang de overblijfselen van de door hen vernietigde bevolking hebben bestudeerd lava en as en giftige gassen, waren ze gefascineerd door deze glasachtige steen binnenin een Schedel barst. ” In oktober 2018 onderzocht ik menselijke resten en zag iets glinsteren in de hersenholte in stukkenEen van de onderzoekers, Pier Paolo Petroni, een forensisch antropoloog aan de Universiteit van Napels Federico II, vertelde AFP. Ik wist zeker dat het een menselijk brein was ».

READ  Hautes-Pyrénées: het originele dengue-geval werd dit weekend ontdekt in Andrest

Verwarm en maak het vloeibaar om DNA te extraheren

Analyse uitgevoerd door Piero Pucci van Biotechnologie De aanvrager uit Napels (Ceigne) bevestigde zijn intuïtie, onthulde elementen eiwit En’vetzuren van haar en hersenweefsel.

De stukje hersenen Het zou kunnen behoren tot de bewaker van een plaats van aanbidding gewijd aan keizer Augustus. Zijn verkoolde lichaam werd gevonden op een bed in Hij drinkt In de jaren zestig schatten onderzoekers dat de omgevingstemperatuur tijdens deze periode steeg tot 520 °C vulkaanuitbarsting Vesuvius, een niveau dat vet en weefsel verbrandt. Een snelle temperatuurdaling zou menselijke resten zoals de hersenen verglazen.

« Als we erin slagen het materiaal te verhitten en vloeibaar te maken, kunnen we er misschien DNA uit halen. Pier Paolo Petroni legde het uit. De wetenschapper zei dat onderzoekers al hebben kunnen vinden, dankzij hun DNA, van Koppeling Onder zeven vrouwen plus drie mannen van oosterse afkomst, waarschijnlijk slaven, wier stoffelijke resten werden ontdekt in Herculaneum.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?