Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderzoekers hebben een masker gemaakt dat het Covid-19-virus volledig kan neutraliseren

Onderzoekers hebben een masker ontwikkeld dat Covid-19 volledig neutraliseert met behulp van zilveren en koperen nanodeeltjes.

De reden waarom maskers tijdens deze pandemie worden aanbevolen, is dat een van de manieren waarop ziekte zich verspreidt COVID-19Het wordt overgedragen door druppeltjes die verschijnen bij praten, hoesten of niezen. Het dragen van een masker voorkomt dat deze druppeltjes te ver om je heen komen. Het kan ook druppels stoppen die vast komen te zitten in oppervlakte Buiten het masker en niet in je mond of neus. Hier masker Een geheel nieuwe soort.

Onderzoekers hebben een masker ontwikkeld dat Covid-19 volledig tenietdoet

Deze maskers, inclusief N95-maskers, zijn echter niet 100% effectief. Ze stoppen bijna 100% van de deeltjes van dit gevreesde virus, maar er is altijd een klein deel van het gevaar dat sommigen van hen op de een of andere manier weten te passeren. Onderzoekers in Mexico zeggen dat ze een nieuw type masker hebben ontwikkeld dat Covid-19 volledig kan neutraliseren.

Om dit te doen, gebruikten de wetenschappers het weven van nanoschaallagen van zilver en koper. Daarom, als het virus in het masker komt, wordt het geneutraliseerd. De onderzoekers testten het masker met virusdruppels van patiënten die besmet waren met het Covid-19-virus en plaatsten ze op een film van dit zilver- en kopermateriaal afgezet in polypropyleen.

Dit is te danken aan de nanolagen van zilver en koper

Bij lagere virale ladingen verdween het virus na twee uur, terwijl het virus bij zware ladingen na ongeveer acht uur verdween. Volgens de onderzoekers: “Bij contact met de zilveren en koperen nanolaag wordt het Sars-CoV-2-membraan gescheurd en wordt het RNA beschadigd. Sterker nog, zelfs als SakCu [le nom du matériau composite argent-cuivre donné par les chercheurs, NDLR] Niet goed gedeponeerd, zal dit geen probleem zijn zolang het niet vervuild blijft, zoals de meeste huidige wegwerpmaskers.”

READ  In Occitanie explodeert het besmettingspercentage en de autoriteiten roepen op tot extreme waakzaamheid

Dit masker is echter (nog) niet in massa geproduceerd, dus je kunt het niet kopen. Bovendien moet worden opgemerkt dat de oprichting van dit team van Mexicaanse onderzoekers niet nauwkeurig is bestudeerd door hun collega’s. De Concept Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit en kan in de relatief nabije toekomst leiden tot effectievere maskers.