Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Streptococcus A-infecties: het dodental stijgt tot 9 doden in Frankrijk, waaronder 3 kinderen onder de 3 jaar die plotseling stierven.

Streptococcus A-infecties: het dodental stijgt tot 9 doden in Frankrijk, waaronder 3 kinderen onder de 3 jaar die plotseling stierven.

Hoewel de toename van het aantal gevallen de afgelopen dagen minder sterk lijkt te zijn, heeft de ziekte in Frankrijk 9 doden veroorzaakt, waarvan 6 na ziekenhuisopname. Drie kinderen stierven voordat ze naar het ziekenhuis konden worden gebracht.

De meest recente gegevens van het Public Health France-rapport over de heropleving van invasieve groep A-streptokokkeninfecties laten een “vermindering” zien in gevallen, zelfs als de aantallen “nog niet geconsolideerd” zijn.

Maar de laatste menselijke tol is huiveringwekkend, aangezien er 59 gevallen werden geregistreerd in Frankrijk, resulterend in 6 doden, van vijf kinderen en een volwassene. Er werden ook nog drie sterfgevallen geregistreerd voordat de patiënten naar het ziekenhuis werden overgebracht. Deze drie plotseling overleden kinderen hadden een leeftijd variërend van 8 maanden, 2 en 3 jaar.

In haar rapport dat op donderdag 22 december is gepubliceerd, constateert de Franse volksgezondheidsautoriteit ook “een aanhoudende toename van gevallen van roodvonk bij kinderen op de spoedeisende hulp” in de afgelopen dagen, terwijl overleg met SOS Médecins “een trend naar stagnatie suggereert, maar At een nog steeds hoog niveau.”

Ter herinnering: de huidige epidemiologische situatie van Streptococcus A-infectie wordt “niet geassocieerd met de opkomst van een nieuwe bacteriestam, maar voornamelijk met twee reeds bekende genotypen (emm12 en emm1).”. Deze plotselinge toename van gevallen “zou, althans gedeeltelijk, het gevolg kunnen zijn van een herstel van post-barrièremaatregelen bij kinderen van wie het immuunsysteem niet in contact is geweest met de stammen die normaal circuleren. Deze infectie is ook een secundaire infectie door virale luchtweginfecties. . , die ook in opkomst zijn’.

READ  Kun jij deze mysterieuze vergelijking in minder dan 30 seconden oplossen?

Wat zijn de symptomen?

Ter herinnering: symptomen van een niet-invasieve groep A-streptokokkeninfectie zijn koorts, keelpijn en milde huidinfecties zoals huiduitslag, zweren, bultjes en blaren.

Maar volgens de NHS, de Britse gezondheidsautoriteiten, zijn er ook vier belangrijke signalen om op te letten:
– koorts
Ernstige spierpijn
Lokale spiergevoeligheid
Roodheid rond de wond

Levering

Volgens Santé Publique France worden de bacteriën overgedragen via ademhalingsdruppels en direct contact (neusafscheidingen, huidlaesies, enz.).

Om het risico op overdracht te verkleinen, raden de autoriteiten ten zeerste aan om dezelfde barrièrebewegingen te gebruiken die worden gebruikt tegen wintervirussen:
– handen schoonmaken,
Het dragen van een masker voor mensen met luchtweginfecties.
Nies of hoest in de elleboogholte.