Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grieppandemie: het aantal ziekenhuisopnames is in één week met 118% gestegen en de piek is nog niet voorbij

Grieppandemie: het aantal ziekenhuisopnames is in één week met 118% gestegen en de piek is nog niet voorbij

Hoewel het erop lijkt dat de piek van de Covid-epidemie voorbij is, is de griep nog lang niet voorbij. Het aantal gevallen neemt nog steeds toe en ziekenhuisopnames stijgen exponentieel naarmate we het einde van het jaar naderen.

Volgens het laatste epidemiologische bulletin van Volksgezondheid Frankrijk op de griep. Alle regio’s van Frankrijk bevinden zich in een epidemische situatie en ziekenhuisopname lijkt de grootste zorg van de gezondheidsautoriteiten.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 118%.

De zonbeschermingsfactor (SPF) verwijst naar het aantal keren dat u in het ziekenhuis wordt opgenomen nadat u naar de eerste hulp bent gegaan voor een griepachtige ziekte met 118% in 7 dagen. Dit was de tendens Het wordt waargenomen in alle leeftijdsgroepen Maar het was meer uitgesproken bij kinderen van 5-14 jaar’, specificeert de bijsluiter.

En als we de gegevens vergelijken die zijn waargenomen tijdens de seizoenen 2015-16 tot 2021-22, “nam het aandeel van griepachtige ziekten onder ziekenhuisopnames sterk toe en ging het van een laag epidemisch niveau naar een gematigd epidemisch niveau in de S50”, merkte de SPF op opnieuw.

Een zorgelijke situatie ook van de kant van de ARS Occitanie, die op donderdag 22 december een persbericht uitbrengt waarin wordt opgeroepen Alle publieke, private en liberale gezondheidsactoren om hun samenwerking en coördinatie te versterken Om de toegang tot zorg aan het einde van het jaar te verzekeren.”

“De huidige eindejaarsepidemieën zorgen voor een sterke activiteit in de gezondheidszorg in de hele regio. Deze epidemieën treffen ook alle zorgteams, die worden gemobiliseerd in een context van absenteïsme dat sterk verband houdt met de Covid-pandemie”, merkt ARS op.

READ  De Hubble-telescoop is kapot, maar moet binnenkort opnieuw worden opgestart

Het hoogtepunt van de andere twee epidemieën is gepasseerd

Ter herinnering: ziekenhuizen zijn dit jaar bijzonder getroffen door een drievoudige epidemie: griep, bronchiolitis en Covid. En bronchiolitis bereikte vorige week zijn hoogtepunt, volgens het Franse Public Health Bulletin van half december, dat in de meeste regio’s een daling van de ziekte-indicatoren liet zien.

aan de covid-kant, Het lijkt er ook op dat de climax is bereikt: “We hebben een stijging gezien in COVID-19-gevallen, dinsdag of woensdag (13 en 14 december, opmerking van de redactie). Sindsdien hebben we een afname gezien”, zegt Bruno Lina, een viroloog bij Monitoring & Forecasting. Gezondheidsrisico’s (COVARS).

De griep is nog niet achter de rug. ARs herinnert patiënten hier ook aan “De eerste prioriteit is om contact op te nemen met uw huisarts.” En dat bij “twijfel, spoed of behoefte aan medisch advies altijd een goede reactie is om voor verhuizing 15 te bellen”, zodat de hulpdiensten niet overbelast raken.

Het dragen van het masker

Op een persconferentie van het kabinet wees de regeringswoordvoerder op het feit dat “ieder van ons” “met een lading kan optreden”. masker en door barrièresignalen te respecteren wanneer we in de aanwezigheid van veel mensen zijn of wanneer we denken dat er veel mensen zijn risico op verspreiding van het virus.

griep

Hij wees erop dat “Bijgewerkt op vaccinatieherinneringenHelp in die zin en dat “het nooit te laat is om je tegen griep te laten vaccineren, verre van dat, op dezelfde manier als om een ​​herinnering aan het Covid-vaccin te ontvangen.”

READ  Een ziekte die waarschijnlijk nooit zal worden uitgeroeid en smaakt naar de toekomst