Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Strenge gezondheidsbeperkingen in Nederland

De regeringsleider kondigde de nieuwe draai aan de schroef aan na de maatregelen die vorige week werden genomen. In Nederland worden dagelijks ruim 20.000 nieuwe gevallen geregistreerd.

Op vrijdag 26 november maakte de Nederlandse premier bekend dat hij de gezondheidsbeperkingen aanscherpt om de Covit-19-epidemie te bestrijden, bars, restaurants en niet-essentiële winkels om 17.00 uur (GMT 16.00 uur) sluit. . “Vanaf zondag is alles in Nederland in principe gesloten van 17.00 uur tot 05.00 uur.“Behalve de essentiële winkels in het bijzonder, maakte premier Mark Rutte op een persconferentie in Den Haag bekend dat zich enkele tientallen demonstranten hadden verzameld. Scholen blijven open ondanks een enorme toename van besmettingen onder kinderen”, zei hij.

We moeten realistisch zijn, de dagelijkse statistieken zijn altijd hoog“De Nederlandse autoriteiten registreerden vrijdag 21.350 nieuwe besmettingen, iets lager dan het zevendaagse gemiddelde van 22.258 gevallen”, aldus Rutte.Minder dan de helft van degenen met symptomen wordt getest, wat aantoont dat de boodschap niet genoeg is en ik accepteer de schuld“, voegde hij eraan toe. Ondanks de bestaande beperkingen en het feit dat ongeveer 85% van de Nederlandse volwassenen is gevaccineerd, annuleren ziekenhuizen activiteiten die gepland zijn om het maximale aantal bedden voor patiënten vrij te maken.”

Buiten de ministeries in Den Haag verzamelden zich mensen tijdens de persconferentie van Mark Rutte, met megafoons en fluitjes, constateerde de AFP-verslaggever. Politiebusjes en oproerpolitie werden ter plaatse gestuurd na enkele dagen van spanning in het hele land uit angst voor verdere rellen.

READ  Nederland schrapt bijna alle gezondheidsmaatregelen

Zie ook – Nachtrellen in Nederland tijdens protest tegen anti-Govt