Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Straks zakte het plafond van 38 naar 29 euro?

De National Restaurant Coupons Committee (CNTR) wil de limiet van €29 permanent maken in restaurants. OceanProd / Adobe Stock

Het werd in juni 2020 verdubbeld, van 19 naar 38 euro, ter ondersteuning van restaurants die getroffen zijn door de Covid-19-pandemie.

De afgelopen twee jaar is de bestedingslimiet voor maaltijdcheques verdubbeld, van 19 naar 38 euro per dag. Een maatregel die aanvankelijk werd ingevoerd om restauranteigenaren te ondersteunen in het licht van Covid-19. Nu het geplande einde nadert, op 30 juni, moet de regering nog beslissen over haar lot. “Er is nog geen beslissing genomen‘, vertellen we Percy. Leg een cursus op tafel om het plafond in restaurants naar 29 euro te verlagen – terwijl het in supermarkten 19 euro blijft.

Dit werd gesuggereerd door het National Restaurant Coupons Committee (CNTR), in een brief aan het ministerie van Economie en Financiën. Een maximum van €29 voor restaurants die voorstellen om het te verduurzamen. “Percy vertelt ons dat de vraag in behandeling is via DGCCRF (Directoraat-generaal Concurrentie, Consumentenzaken en Fraudepreventie, noot van de redactie)“, Zegt figaro Romain Vidal, secretaris-generaal van GNI Paris Île-de-France en vertegenwoordiger van restauranteigenaren bij CNTR.

Als de commissie op dit moment geen opmerkingen heeft, hoopt men dat haar voorstel wordt aangenomen. “Percy heeft alle maatregelen die we hebben voorgesteld sinds 2020 gehouden“, bevestigt de vakbondsvertegenwoordiger. De drie uitbreidingen van het ondersteuningssysteem, die de afgelopen twee jaar zijn gedefinieerd, hebben al de voorkeur van CNTR.

Bijna het einde van het weekend

Volgens Romain Vidal hadden de uitgevers van maaltijdcheques (Edenred, Sodexo, UpDéjeuner, enz.) de dagelijkse bestedingslimiet lager kunnen uitbetalen. “Ze vonden dat het bedrag van 38 euro te hoog is in vergelijking met het bedrag dat elke dag wordt gebruikt”, legt hij uit. Het Landelijk Centrum voor Aannemers, bestaande uit vertegenwoordigers van exporteurs, restaurants, werkgevers en werknemers, heeft ingestemd met een plafond dat nog altijd tien euro hoger ligt dan het klassieke plafond (29 euro tegen 19 euro).

READ  Kuvings EVO820GM test: geen voedingssap

Ofwel is het bedrag voldoende om “Personeel om tijdens de lunchpauze in het restaurant te eten, niet alleen croque-monsieur“Vooral omdat het biljet nu de neiging heeft om omhoog te gaan vanwege de inflatie”, zegt een restaurantwoordvoerder.Alle kosten verhoogd“Roman Vidal rechtvaardigt. Restaurateurs willen graag een hoger plafond, gezien de impact van het plafond van € 38 op het gemiddelde ticket van hun klanten.

Vanaf 1 juli kunnen maaltijdcheques echter niet meer gebruikt worden in het weekend en op feestdagen. “Iedereen stemt ermee in om deze actie te stoppen: de voorraad maaltijdcheques is gewoon uitgeput“, bevestigt Roman Vidal. Percy had in februari, ten tijde van de laatste verlenging van de double cap, laten weten dat deze mogelijkheid was verlengd.”voor de laatste keer“.


zie ook In 2021 kondigde Bruno Le Maire aan dat de limiet van de eindejaarscadeaubonnen zou worden verhoogd tot € 250