Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Credit Agricole streeft naar nettowinst van meer dan 6 miljard euro in 2025 – 22-06-2022 om 08:13

Credit Agricole mikt op meer dan 6 miljard euro nettowinst tegen 2025

Credit Agricole mikt op meer dan 6 miljard euro nettowinst tegen 2025

PARIJS (Reuters) – Credit Agricole maakte woensdag bekend als onderdeel van haar nieuwe strategische plan tegen 2025 een netto-inkomen van ruim zes miljard euro te willen behalen.

De tweede grootste Franse bank naar marktkapitalisatie, na BNP Paribas, geeft ook aan dat ze onder deze nieuwe roadmap haar winstgevendheid wil verhogen met een rendement op tastbaar eigen vermogen van meer dan 12%.

Ter vergelijking: het netto basisinkomen bedroeg € 5,4 miljard in 2021 en het rendement op tastbaar eigen vermogen was 13,1%.

“Ons inflatiepad tot 2025 is gebaseerd op een sterk organisch groeipotentieel met als doel meer dan een miljoen extra klanten te bereiken”, aldus de bank in een verklaring.

Credit Agricole beschrijft de kortetermijnhorizon als “bijzonder dubbelzinnig” en herinnert zich bij de gelegenheid dat het de financiële doelstellingen van zijn vorige strategische plan een jaar eerder dan gepland heeft gehaald, ondanks de pandemie van het coronavirus die banken heeft gedwongen hun voorzieningen tegen kredietrisico drastisch te verhogen .

Zo stelt de bank dat haar inkomsten de afgelopen zes jaar met gemiddeld 5% per jaar zijn gestegen.

Van haar kant heeft haar vermogensbeheerdochter Amundi aangegeven haar nettowinst tegen 2025 met gemiddeld 5% per jaar te willen verhogen bij een kosten-inkomstenratio van minder dan 53%.

Op digitaal vlak geeft Credit Agricole ook aan dat het over vijf jaar zo’n 450 miljoen euro wil investeren in zijn online bank, BforBank.

Op de beurs van Parijs hebben de aandelen van Crédit Agricole SA sinds het begin van het jaar 25% van hun waarde verloren, uit bezorgdheid over de gevolgen van de Russische invasie van Oekraïne voor de wereldwijde groei en de inflatiedruk. De titel won in 2021 bijna 22%.

READ  Atlas-robot is zeer comfortabel in parkour

(Rapportage door Mathieu Brottard, redactie door Nicholas Dellam)