Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Perpignan: Stadsbuschauffeurs staken op donderdag 23 juni, grote verstoringen verwacht

Op donderdag 23 juni begonnen chauffeurs van stadsbuslijnen in Perpignan (Sankyo), evenals hun tegenhangers die verbindingen tussen de gemeenten van het Aglo Plan (VTI) verzorgen, met de staking. Terwijl de stedelijke gemeenschap het beheer van deze netwerken heeft toevertrouwd aan een nieuwe afgevaardigde (Keolis), vrezen de VTI-vakbonden de ontslagen van vijftig werknemers.

Donderdag worden sterke verstoringen verwacht in de busnetwerken van de stedelijke gemeenschap. Of het nu gaat om het stedelijk netwerk van Sankyo of de verbindingen tussen de verschillende gemeenten van de gemeenschap en het schoolvervoer.

De personele vraag heeft met name betrekking op de procedures voor het ontvangen van personeel door de nieuwe servicemedewerker Keolis op het intercitynetwerk. Op 30 mei heeft de stedelijke gemeenschap al besloten om deze dochteronderneming van SNCF toe te vertrouwen aan het beheer van haar bussen, tot nu toe door Vectalia.

Het CGT-consortium van de Vectalia Intercity Branch (VTI) vreest dat ongeveer vijftig van de 170 medewerkers ontslagen zullen worden tijdens de verhuizing en dat anderen tussen de lokale vestigingen van Keolis (Gep Vidal en Pagès) of onderaannemers (Catalan Evasion, Faure ), Wat kan leiden tot het verlies van sommige beloningen en de verslechtering van hun arbeidsomstandigheden. Daarom roept de vakbond donderdag op tot een staking met steun van Sud en de CFDT.

Sankyo: ‘Van vertrekken is geen sprake van bussen’

In de delegatiesector met betrekking tot stadsbussen is Keolis van plan om alle overeenkomsten die ten tijde van de Vectalia zijn ondertekend, te vernieuwen. FO roept echter de medewerkers van Sankéo op om te stoppen met werken om VTI-chauffeurs te ondersteunen en eist onder meer dat de 10 afspraken die tijdens eerdere onderhandelingen zijn verkregen ondanks de wisseling van de delegatie worden uitgevoerd. “Deze donderdag zullen vooral ongeveer 60 van de 150 chauffeurs, evenals alle monitoren, staken. Aangezien niemand de veiligheid op de bussen kan garanderen, is het uitgesloten dat de bussen uitgaan”bevestigt de vertegenwoordiger van het FO-syndicaat in Sankyo, Stefan Castano.

READ  De biomassacentrale werd door de stakende medewerkers amper herstart

De stedelijke gemeenschap stelt van haar kant dat de bezorgdheid van de vakbonden over de methoden om werknemers over te nemen ongegrond is en beschuldigt laatstgenoemden van het plegen van misdaden. “afschermen” Studenten die op die dag eindexamen doen (mondeling baccalaureaat, enz.).